agromonitor: Danone închide trei fabrici în Europa

Danone închide trei fabrici în Europa

| Actualitate, Companii | de

Etichete:

Grupul agroalimentar francez Danone a anunțat miercuri că intenționează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa și să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete, informează Agerpres care citează Reuters.

danone

Danone, cel mai mare producător mondial de produse lactate proaspete cu mărci precum Activia și Actimel, a precizat că intenționează să închidă fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) și Budapesta (Ungaria), urmând ca producția să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polania, Germania și Franța. Măsura va conduce la eliminare a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 de posturi în Germania și 155 de posturi în Ungaria.

„Începând din 2010, degradarea conjuncturii economice și a cheltuielilor de consum din Europa au antrenat o scădere semnificativă a vânzărilor în această regiune”, a informat Danone într-un comunicat.

„Deși volumele de vânzări în Europa arată în prezent semne de îmbunătățire, divizia de produse lactate proaspete înregistrează cazuri de supracapacități pe unele piețe locale”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajați la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajați și 190 de facilități de producție.

Grupul Danone a demarat investiția în România, în 1996, prin achiziția fostei unități Miorița Fundeni. Veniturile Danone România au depășit 481 milioane lei în 2013, în scădere cu 5% în comparație cu anul anterior. Din 2013. Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia și țările Adriatice, servind o piață potențială de peste 60 de milioane de consumatori.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor