Danone închide trei fabrici în Europa

| Actualitate, Companii | de

Etichete:

Grupul agroalimentar francez Danone a anunțat miercuri că intenționează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa și să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete, informează Agerpres care citează Reuters.

danone

Danone, cel mai mare producător mondial de produse lactate proaspete cu mărci precum Activia și Actimel, a precizat că intenționează să închidă fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) și Budapesta (Ungaria), urmând ca producția să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polania, Germania și Franța. Măsura va conduce la eliminare a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 de posturi în Germania și 155 de posturi în Ungaria.

„Începând din 2010, degradarea conjuncturii economice și a cheltuielilor de consum din Europa au antrenat o scădere semnificativă a vânzărilor în această regiune”, a informat Danone într-un comunicat.

„Deși volumele de vânzări în Europa arată în prezent semne de îmbunătățire, divizia de produse lactate proaspete înregistrează cazuri de supracapacități pe unele piețe locale”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajați la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajați și 190 de facilități de producție.

Grupul Danone a demarat investiția în România, în 1996, prin achiziția fostei unități Miorița Fundeni. Veniturile Danone România au depășit 481 milioane lei în 2013, în scădere cu 5% în comparație cu anul anterior. Din 2013. Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia și țările Adriatice, servind o piață potențială de peste 60 de milioane de consumatori.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde