agromonitor: Danone ar putea vinde divizia de nutriție medicală grupului Nestle

Danone ar putea vinde divizia de nutriție medicală grupului Nestle

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , ,

Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, se află în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de nutriție medicală grupului elvețian Nestle, după ce compania germană Fresenius SE a renunțat la această tranzacție, informează Agerpres care citează Bloomberg.

danone

Deși vânzarea diviziei către Nestle ar fi cea mai probabilă decizie, tranzacția va fi supusă aprobării autorităților de concurență pe unele piețe din Europa Occidentală unde operează cele două companii, susțin sursele.

Există și alte companii interesate de preluarea diviziei de nutriție medicală a Danone, evaluată la aproximativ trei miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

Săptămâna trecută, directorul general al companiei germane Fresenius, Ulf Mark Schneider, a declarat că firma nu este interesată în acest moment de achiziții de peste un miliard de euro.

Reprezentanții Danone, Nestle și Fresenius nu au comentat informația.

Danone a anunțat recent că vânzările la divizia de nutriție medicală au crescut în primul trimestru din 2014 cu 5,2%, la 328 milioane de euro, în timp ce în 2013 veniturile s-au ridicat la 1,3 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 6% din veniturile totale ale grupului.

Divizia de nutriție medicală a Danone a obținut 67% din vânzări din Europa, iar cele mai mari piețe ale sale sunt Marea Britanie și Franța.

Grupul Danone, prezent în 120 de țări, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deținând locul 1 în lume în fabricația de produse lactate proaspete și locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate și a alimentației pentru bebeluși. Grupul Danone a înregistrat în 2012 vânzări de peste 20 de miliarde de euro.

Danone România este lider de piață în categoria produselor lactate proaspete. Compania are în portofoliu peste 80 de referințe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Bună.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor