agromonitor: Daniel Constantin a participat la conferința anuală FAO

Daniel Constantin a participat la conferința anuală FAO

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

daniel-constantin-conferinta-anuala-fao

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat luni la cea de a 38-a conferinţă anuală a FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), care se desfăşoară la Roma, în perioada 15-22 iunie 2013, potrivit unui comunicat de presă al MADR.

În intervenţia sa în faţa plenului, Daniel Constantin a amintit că agricultura şi securitatea alimentară se confruntă cu serioase provocări peste tot în lume, iar „politica agricolă reprezintă un mecanism cheie în asigurarea siguranţei alimentare, dezvoltarea durabilă a zonelor rurale şi totodată, în combaterea sărăciei”.

Daniel Constantin a subliniat că România participă pentru prima dată în calitate de stat membru al UE în procesul de reformă a Politicii Agricole Comune, anunţând şi că în luna aprilie a anul 2014, România va găzdui cea de-a 38-a sesiune a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO, a 29-a Conferinţă Regională a FAO pentru Europa, precum şi întâlnirea ONG-urilor şi a Organizaţiei Societăţii Civile pentru Europa.

Ministrul Daniel Constantin a avut o întâlnire bilaterală cu Directorul General FAO, José Graziano da Silva. În cadrul întâlnirii, s-au discutat probleme referitoare la organizarea conferinţei Regionale pentru Europa (ERC) şi a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO (ECA), ce va avea loc la Bucureşti în aprilie, precum şi planul de acţiuni FAO, crearea unui fond comun România – FAO pentru situaţii de urgenţă şi proiecte destinate Republicii Moldova.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor