reforma politicii agricole comune

Dăncilă: Reducerea bugetului pentru PAC 2014 ar conduce la accentuarea inechităților

| Politică agricolă | de

Etichete: , , , ,

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, raportor din partea Parlamentului European pentru Bugetul pentru 2014 privind agricultura la nivel european, afirmă că reducerea bugetului PAC va duce la o accentuare a diferențelor dintre subvențiile primite de agricultorii din mai multe țări europene. Aceasta precizează, într-un comunicat, că s-a întârziat depunerea proiectului de buget pentru 2014.

viorica-dancila-politica-agricola-comuna „Comisia Europeană trebuia să propună până la sfârșitul lunii trecute proiectul de buget pentru anul 2014, dar și-a amânat prezentarea propunerii astfel încât nici în prezent nu avem acest document și ne aflam într-o situație incertă”, a declarat europarlamentarul PSD în cadrul ședinței Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Viorica Dăncilă a adăugat că 2014 este primul an de punere în aplicare al noului Cadru Financiar Multianual, care înseamnă pentru agricultori tranziția de la un sistem vechi la unul nou, și tocmai de aceea trebuie să înceapă în bune condiții, iar bugetul alocat reformării agriculturii europene trebuie să sprijine acest sector deosebit de important, să îi permită să răspundă provocărilor prezente și viitoare legate de siguranța alimentară, securitate alimentară, schimbări climatice, provocărilor economice, să asigure veniturile fermierilor, dar și dezvoltarea echilibrată a zonelor rurale.

„Vreau să subliniez necesitatea unei colaborări inter-instituționale mai bune pe viitor, a unei colaborări constructive pentru eficientizarea deciziilor, cu accent pe informații clare, detaliate și la timp din partea Comisiei”, a mai spus europarlamentarul social democrat.

Acesta a propus colegilor raportori din umbră pe acest dosar, Petri Sarvamaa și Janusz Wojciechowski, o întâlnire pentru săptămâna viitoare pentru a se stabili prioritățile pe Bugetul AGRI 2014 prin amendamentele pe care le vor depune la Comisia de Buget. Viorica Dăncilă este de părere că Comisia trebuie să pregătească proiectul de buget pe 2014 pe baze realiste, pentru că alocarea de către Comisie a unui buget insuficient ar crea complicații pentru o reforma realistă a PAC 2014-2020.

„Trebuie avut în vedere că, 2014 este un an de tranziție între două cadre financiare multianuale, dar este în același timp și un an de tranziție privind agricultura europeană, de trecere către o agricultură echitabilă, mai ecologică. Vorbim de o PAC care trebuie să dea un răspuns comun situațiilor diferite ale agriculturii din statele membre. Reducerea bugetului pentru PAC 2014 ar conduce la accentuarea inechităților existente între agricultorii din statele membre, dar și între zonele rurale ale acestora”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde