Daciana Sârbu, lobby pentru agricultura organică românească la Forumul de la Langenburg

| Eco | de

Etichete: , , , ,

daciana-sarbu-langenburg-2013-forum-agricultura-ecologica

Daciana Sarbu, eurodeputata PSD membra in Comisia de Agricultura a Parlamentului European, participa astazi la Forumul Langenburg pe tema securitatii alimentare – reuniune organizata din initiativa Printului Philipp de Hohenlohe-Langenburg in localitatea Langenburg (Germania).

Eurodeputata a fost invitata la acest Forum la sugestia Printului Charles (invitat special al evenimentului), ca urmare a recunoasterii de care se bucura eforturile sale de promovare (in Romania si in Europa) a agriculturii sustenabile, a micilor fermieri si a agriculturii ecologice.

Forumul a fost organizat de Printul Philipp Hohenlohe-Langenburg, Joschka Fischer (fost ministru de Externe al Germaniei) si Alexander Müller (director general adjunct al FAO) cu sprijinul organizatiei coordonate de Printul Charles – International Sustainability Unit. Unul dintre subiectele principale ale Forumului este intarirea rolului fermelor mici si al lanturilor de aprovizionare scurte, care pot asigura un grad mai mare de sustenabilitate a agriculturii, oferind in acelasi timp hrana de calitate si sustinand dezvoltarea comunitatilor locale.

„Privesc acest eveniment ca pe o oportunitate de a promova agricultura bio romaneasca, agricultura traditionala si potentialul deosebit al Romaniei in acest domeniu. Printul Charles este deja un bun cunoscator al acestor realitati si profit de ocazie pentru a prezenta si celorlalti participanti oportunitatile si extraordinarele calitati ale Romaniei in acest sector. Fermele mici sunt o realitate importanta a agriculturii noastre si ele trebuie sustinute si puse in valoare in anii urmatori. Acestea nu numai ca sunt unica sursa de supravietuire a multor familii, dar ofera in acelasi timp produse de inalta calitate, cu specific local si joaca un rol important in pastrarea traditiilor. Ca europarlamentar, m-am luptat pentru ca fermele mici sa fie sprijinite in viitorul buget european, si ma bucur ca exista un alt cadru in care pot relua pledoaria mea in favoarea acestora”, subliniaza Daciana Sarbu.

Forumul Langenburg 2013 reuneste persoane si organizatii ce activeaza in domeniul agriculturii si alimentatiei – inclusiv reprezentanti ai asociatiilor de fermieri si ai marilor companii din industria alimentara, dar si grupuri de activism ecologic, experti in securitate alimentara si reprezentanti politici.

Reuniunea are ca obiectiv facilitarea unui dialog intre factori din diverse sfere de activitate asociate agriculturii si alimentatiei, care sa contribuie impreuna la dezvoltarea unor practici sustenabile, mai sanatoase pentru consumatori si pentru mediu. Ca eurodeputata in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, Daciana Sarbu a avut o activitate intensa, promovand in mod special cresterea rolului agriculturii bio.

Ca raportoare pe tema rolului strategic al agriculturii in contextul securitatii alimentare, a solicitat Comisiei Europene sa sustina, prin programe si fonduri europene speciale, agricultura traditionala, exploatatiile familiale, fermele mici, precum si agricultura ecologica.

In cadrul dezbaterilor privind reforma Politicii Agricole Comune, deputata europeana a elaborat, de asemenea, amendamente vizand fonduri pentru dezvoltare rurala destinate modernizarii si extinderii fermelor mici, acordarea de stimulente pentru lanturile locale de aprovizionare cu alimente, sprijinirea tinerilor fermieri.

In tara, eurodeputata a initiat, alaturi de ministrul Agriculturii Daniel Constantin, un grup de lucru pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania. Obiectivul acestuia este reunirea intr-un dialog deschis, axat pe solutii, a reprezentantilor autoritatilor, a producatorilor, precum si a tuturor celor interesati de dezvoltarea sectorului bio in Romania, in conditiile potentialului deosebit de care beneficiaza Romania la acest capitol.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde