agromonitor: Cum pot să vândă micii producători brânzeturile la tarabă

Cum pot să vândă micii producători brânzeturile la tarabă

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: , , ,

Condițiile de comercializare a brânzeturilor de către micii producători în piețe și în târgurile alimentare au la bază Ordinul ANSVSA nr.111/2008 care prevede că aceștia trebuie să fie înregistrați sanitar veterinar.

branza-taraba-branzeturi Laptele crud care este destinat vânzării directe sau prelucrării în brânzeturi provine de la animale sănătoase, care nu suferă de boli ce pot fi transmise la om prin intermediul laptelui, crescute în ferme/ exploatații autorizate/ înregistrate sanitar veterinar;

Micii producători care vând direct lapte crud și produse din lapte către consumatorul final în piețele agroalimentare și târguri trebuie să dețină carnete de sănătate pentru animalele de la care provine laptele.

Brânzeturile destinate comercializării de către micii producători sunt expuse la vânzare în spații special amenajate din piețe agroalimentare și târguri, în vitrine destinate acestui scop, în recipiente (tăvi) confecționate din materiale necorodabile, ușor de curățat și igienizat (plastic, ceramică, inox).

Brânzeturile sunt protejate corespunzător împotriva contaminării pe durata transportului și a expunerii la vânzare către consumatorul final (de exemplu: în recipiente din material plastic, pungi din plastic etc).

În cazul în care transportul și păstrarea brânzeturilor în vederea vânzării directe către consumatorul final se realizează în recipiente confecționate tradițional din lemn (puțini), acestea trebuie să fie curate și identificate corespunzător, pentru prevenirea contaminării și asigurarea trasabilității produselor;

Comercializarea brânzeturilor în piețele agroalimentare și târguri se va face numai în ambalaje de desfacere corespunzătoare de unică folosință (pungi de plastic alimentare, hârtie cerată alimentară), sau alte tipuri de recipiente curățate și igienizate corespunzător;

Micii producători de produse lactate trebuie să asigure trasabilitatea brânzeturilor prin utilizarea unor metode de identificare/ etichetare, care să conțină mențiuni referitoare la denumirea produsului, numele producătorului, locul producerii, data obținerii, cum ar fi:

  • Aplicarea pe ambalajul de transport sau desfacere a unor etichete adezive;
  • Utilizarea de pungi imprimate;
  • Afișarea, în momentul expunerii la vânzare și pe toată perioada comercializării, a unor informații înscrise pe tăblițe și/ sau panouri aplicate deasupra sau în dreptul produsului prezentate.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor