agromonitor: Cultivarea căpșunilor: tehnologia de înființare a unei plantații, în câteva cuvinte

Cultivarea căpșunilor: tehnologia de înființare a unei plantații, în câteva cuvinte

| Fructe, Vegetal | de

Etichete: , , ,

Nu este o nooutate faptul că agricultorii comunică tot mai des cu ajutorul internetului, cerând și oferind sfaturi de specialitate.

Este și cazul paginii Catalogul Pesticidelor 2014, acolo unde vizitatorii pot să pună întrebări și să discute despre cele mai eficiente tratamente fitosanitare.

Pe una din paginile forumului care prezintă un erbicid destinat căpșunului, utilizatorul David prezintă în câteva cuvinte tehnologia de bază pentru înființarea unei plantații de căpșun pe un teren necultivat în ultimii ani.

in cazul asta iti recomand sa faci o erbicidare totala cu glyphogan sau altceva pe baza de glifosat luna asta, pe la mijlocul lui aprilie. e importanta perioada ca trebuie sa urmaresti ca buruienile sa fie bine dezvoltate dar sa nu apuce inca sa lase samanta.

lasi terenul in pace dupa aceea o luna, eventual daca mai rasar altele mai faci inca o stropire cu erbicid total.

apoi o aratura adanca in iulie sau in august pe care o lasi cu brazda intoarsa pana in septembrie sa se aseze bine, apoi vii cu un cultivator sau ce utilaj ai tu si maruntesti bine aratura, si neaparat incorporezi ingrasamant organic – gunoi de grajd.

apoi cumperi stoloni de la furnizori si pepiniere autorizate (atentie la tepari, e mai bine sa iei de la firme cunoscute) si ii plantezi in luna octombrie

infiintare-plantatii-capsun-tehnologie-cultivare-capsun

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor