agromonitor: Crama Ceptura îşi extinde suprafaţa de producţie

Crama Ceptura îşi extinde suprafaţa de producţie

| Vegetal, Viţă-de-vie | de

Etichete: , , , ,

vin-podgorie-vita-de-vie-ceptura-dealu-mare-prahova

Crama Ceptura îşi extinde suprafaţa de producţie cu 180 de hectare de podgorie în zona Dealu Mare, anticipând o creştere a volumului cu 1 milion de sticle de vin pe an.

Din cele 180 de hectare de vie, specialiştii Cramei intenţionează să creeze noi soiuri de vin de calitate superioara, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau Shiraz pentru vinurile roze şi roşii, şi Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling şi Sauvignon Blanc pentru cele albe.

Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Călugarească, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atât operaţiunile de producţie, cât şi de management, şi va asigura expertiza necesară realizării unor vinuri premium. Experţii Cramei vor controla întregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici – de la procesul agricol şi tehnologic si maturarea vinurilor în butoaie de stejar, până la operaţiunile de îmbuteliere şi distribuţie.

„Crama Ceptura deţine cele mai moderne platforme pentru producerea vinului şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie. Secţia de vinificare primară asigură prelucrearea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de păstrare este de aproximativ 10 milioane de litri de vin. Acum vom avea şi una dintre cele mai bune vii din ţară. Podgoriile din Valea Călugărească au un potenţial unic de vinificaţie: un microclimat ideal, la o altidudine superioară şi cu expunere sudică optimă. Zona Dealu Mare este renumită în special pentru pentru vinurile roşii, corpolente, pline de caracter. Aici, Feteasca Neagră e la ea acasă, iar noi, specialiştii Cramei Ceptura, vom valorifica la maxim acest potenţial”, declară Marcel Grăjdieru, CEO al Cramei Ceptura.

La conceperea şi producerea noilor soiuri de vin create în zona Dealu Mare va participa şi renumitul oenolog italian, Federico Giotto, în calitate de consultant permanent al Cramei Ceptura.

Compania colaborează cu Federico Giotto de doi ani, iar vinurile realizate sub îndrumarea lui au primit distincţii în competiţii internaţionale.

Dintre acestea, vinul „Crama Ceptura – Merlot” a fost premiat cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011, în timp ce „Crama Ceptura – Cabernet Sauvignon” a primit medalia de argint în cadrul aceleiaşi competiţii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor