agromonitor: Copa-Cogeca salută decizia Comisiei Europene de a retrage propunerea de directivă europeană privind solul

Copa-Cogeca salută decizia Comisiei Europene de a retrage propunerea de directivă europeană privind solul

| Actualitate, Extern | de

Etichete:

Copa-Cogeca a salutat astăzi la Bruxelles decizia Comisiei Europene de a retrage propunerea de directivă europeană privind solul, subliniind că aceasta ar fi presupus mai multe costuri decât beneficii.

copa_cogeca_G

„Salutăm cu entuziasm decizia Comisiei. Propunerea de directivă privind solul (publicată în Jurnalul Oficial) a fost blocată în Consiliu timp de ani de zile. Aceasta nu ar fi contribuit neapărat la îmbunătățirea protecției solului în UE. Singura sa consecință ar fi fost creșterea birocrației pentru agricultori și cooperativele agricole. Solul este o resursă valoroasă pentru agricultori și proprietarii de păduri, fiind un factor de producție esențial, așadar protecția și utilizarea sa durabilă sunt cruciale”, a declarat secretarul-general al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen.

Potrivit acestuia, agricultorii fac deja eforturi pentru a preveni degradarea solului ca urmare a eroziunii, compactării și reducerii materiei organice, iar directiva privind solul ar contribuit doar la creșterea birocrației.

UE dispune deja de o legislație eficientă care include măsuri stricte de protecție a solului în cadrul noii politici agricole comune, precum și în legislația europeană privind mediul.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor