agromonitor: Contractele pentru pajiști i-au adus pe zeci de primari și funcționari în fața procurorilor DNA

Contractele pentru pajiști i-au adus pe zeci de primari și funcționari în fața procurorilor DNA

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

anculia

Romică Anculia a fost condamnat la 8 ani închisoare. Foto: pressalert.ro

Romică Anculia, fostul șef al APIA Caraș Severin, a fost condamnat în luna martie a acestui an la 8 ani cu executare de către Tribunalul Arad, într-un dosar care viza fraude în atribuirea contractelor de întreținere a pajiștilor. Alături de acesta au mai fost condamnați doi primari, la 6 și 4 ani închisoare.

Într-un dosar disjuns din cel asupra căruia s-au pronunțat judecătorii sunt anchetați, în prezent, alți patru primari și zeci de angajați ai administrațiilor locale din mai multe localități din Caraș Severin.

Potrivit Pressalert, aceștia au fost citați, marți, la sediul DNA Timișoara.

Printre ei se numără primarii din comunele Slatina Timiș, Brebu, Forotic, Grădinari și Armeniș.

Șpagă după „metoda treimii”

Potrivit sursei citate, metoda folosită era încheierea unor contracte fictive de întreținere și reamenajare a pajiștilor și pășunilor comunale. Ulterior, firma aleasă pentru a efectua lucrările nu lucra iar banii atribuiți erau împărțiți între primar, firma respectivă și funcționarii corupți din APIA.

„Metoda folosită era aceeași pentru care Anculia a fost deja condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare – cu recomandarea sa, omul de afaceri Tudor Jurj a încheiat contracte pentru reamenajarea pajiștilor, cu valoare sub 15.000 euro pentru a se putea fenta licitația, cu primăriile din Caraș Severin. Ulterior, banii erau împărțiți după metoda treimii – o parte ajungea la Anculia, o parte la primar și o alta îi rămânea omului de afaceri. Lucrările nu au fost deloc efectuate sau doar parțial, însă comisiile de recepție au întocmit documente din care reieșeau că banii europeni erau folosiți cum se cuvine” – pressalert.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor