agromonitor: Contractele pentru pajiști i-au adus pe zeci de primari și funcționari în fața procurorilor DNA

Contractele pentru pajiști i-au adus pe zeci de primari și funcționari în fața procurorilor DNA

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

anculia

Romică Anculia a fost condamnat la 8 ani închisoare. Foto: pressalert.ro

Romică Anculia, fostul șef al APIA Caraș Severin, a fost condamnat în luna martie a acestui an la 8 ani cu executare de către Tribunalul Arad, într-un dosar care viza fraude în atribuirea contractelor de întreținere a pajiștilor. Alături de acesta au mai fost condamnați doi primari, la 6 și 4 ani închisoare.

Într-un dosar disjuns din cel asupra căruia s-au pronunțat judecătorii sunt anchetați, în prezent, alți patru primari și zeci de angajați ai administrațiilor locale din mai multe localități din Caraș Severin.

Potrivit Pressalert, aceștia au fost citați, marți, la sediul DNA Timișoara.

Printre ei se numără primarii din comunele Slatina Timiș, Brebu, Forotic, Grădinari și Armeniș.

Șpagă după „metoda treimii”

Potrivit sursei citate, metoda folosită era încheierea unor contracte fictive de întreținere și reamenajare a pajiștilor și pășunilor comunale. Ulterior, firma aleasă pentru a efectua lucrările nu lucra iar banii atribuiți erau împărțiți între primar, firma respectivă și funcționarii corupți din APIA.

„Metoda folosită era aceeași pentru care Anculia a fost deja condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare – cu recomandarea sa, omul de afaceri Tudor Jurj a încheiat contracte pentru reamenajarea pajiștilor, cu valoare sub 15.000 euro pentru a se putea fenta licitația, cu primăriile din Caraș Severin. Ulterior, banii erau împărțiți după metoda treimii – o parte ajungea la Anculia, o parte la primar și o alta îi rămânea omului de afaceri. Lucrările nu au fost deloc efectuate sau doar parțial, însă comisiile de recepție au întocmit documente din care reieșeau că banii europeni erau folosiți cum se cuvine” – pressalert.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor