Continuă controalele efectuate de poliţişti în pieţe şi oboare

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

transport-ovine-controale-politie

Şi vineri continuă acţiunile coordonate de Direcţia de Ordine Publică – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

În urma controalelor efectuate joi, în 10 judeţe, au fost constatate 14 infracţiuni şi aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli.

Ieri, poliţişti din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Mehedinţi şi Sibiu, împreună cu reprezentanţii Direcţiilor Sanitar Veterinare judeţene, au organizat şi desfăşurat activităţi preventive pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi a respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

La acţiunile organizate au participat 1.196 poliţişti şi 73 reprezentanţi ai DSV-urilor judeţene.

Echipele de control au efectuat controale în 107 pieţe, 49 de târguri şi oboare şi 447 de societăţi comerciale. De asemenea, au verificat 2.409 autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 60 prevăzute de H.G. nr. 984/2005 pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 126 prevăzute de Legea nr. 12/1990, pentru fapte de comerţ neautorizat.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni.

În urma controalelor au fost confiscate 417 kg de carne şi produse din carne, în valoare de 7.500 de lei.

Mehedinţi

În urma unui contrul efectuat în Târgul Veterani, din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost identificate 5 persoane care deţineau ovine (miei), ce nu erau înregistrate şi identificate, respectiv animalele nu erau crotaliate, şi totodată, nu aveau documente sanitar veterinare. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform art.3, lit.b, pct.9 din H.G. nr. 948/2005.

Dolj

În Piaţa „1 MAI” din Craiova, a fost depistat un bărbat din judeţul Sibiu, care nu a respectat normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a mieilor. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform dispoziţiilor art.4, lit. a, din HG nr. 984/2005.

Dâmboviţa

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Târgovişte, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Dâmboviţa s-a constatat că societatea a achiziţionat pe bază de borderou de achiziţie pastramă de oaie, cu nerespectarea normelor sanitar-veterinare . S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic conform prevederilor HG 984/2005, fiind retrasă de la vânzare cantitatea de 106 kilograme pastramă oaie, în valoare totală de 2.650 lei

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde