agromonitor: Continuă controalele efectuate de poliţişti în pieţe şi oboare

Continuă controalele efectuate de poliţişti în pieţe şi oboare

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

transport-ovine-controale-politie

Şi vineri continuă acţiunile coordonate de Direcţia de Ordine Publică – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

În urma controalelor efectuate joi, în 10 judeţe, au fost constatate 14 infracţiuni şi aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli.

Ieri, poliţişti din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Mehedinţi şi Sibiu, împreună cu reprezentanţii Direcţiilor Sanitar Veterinare judeţene, au organizat şi desfăşurat activităţi preventive pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi a respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

La acţiunile organizate au participat 1.196 poliţişti şi 73 reprezentanţi ai DSV-urilor judeţene.

Echipele de control au efectuat controale în 107 pieţe, 49 de târguri şi oboare şi 447 de societăţi comerciale. De asemenea, au verificat 2.409 autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 60 prevăzute de H.G. nr. 984/2005 pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 126 prevăzute de Legea nr. 12/1990, pentru fapte de comerţ neautorizat.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni.

În urma controalelor au fost confiscate 417 kg de carne şi produse din carne, în valoare de 7.500 de lei.

Mehedinţi

În urma unui contrul efectuat în Târgul Veterani, din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost identificate 5 persoane care deţineau ovine (miei), ce nu erau înregistrate şi identificate, respectiv animalele nu erau crotaliate, şi totodată, nu aveau documente sanitar veterinare. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform art.3, lit.b, pct.9 din H.G. nr. 948/2005.

Dolj

În Piaţa „1 MAI” din Craiova, a fost depistat un bărbat din judeţul Sibiu, care nu a respectat normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a mieilor. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform dispoziţiilor art.4, lit. a, din HG nr. 984/2005.

Dâmboviţa

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Târgovişte, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Dâmboviţa s-a constatat că societatea a achiziţionat pe bază de borderou de achiziţie pastramă de oaie, cu nerespectarea normelor sanitar-veterinare . S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic conform prevederilor HG 984/2005, fiind retrasă de la vânzare cantitatea de 106 kilograme pastramă oaie, în valoare totală de 2.650 lei

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor