agromonitor: Constantin: În zootehnie, fermierii primesc subvenții „extrem de tentante”

Constantin: În zootehnie, fermierii primesc subvenții „extrem de tentante”

| Actualitate, Esenţial, Intern | de

Etichete: , ,

Ministrul Agriculturii a menționat producția ecologică și sectorul cerealier ca fiind vârfurile agriculturii românești, în ceea ce privește capacitatea de producție la nivel național. În privința zootehniei, Daniel Constantin consideră că potențialul este încă departe de a fi valorificat.

„Dacă vom stimula, așa cum încercăm să stimulăm agricultura ecologică, cred că vom avea șansa și cu celelalte produse. De asemenea, România va rămâne o țară, un grânar, și sper să redevină un grânar, cel puțin pentru această zonă, pentru că suntem recunoscuți cu o producție, cel puțin la porumb, pe primele locuri în Europa. Cred că în continuare producția vegetală va fi pe primul loc”, a declarat Daniel Constantin la Realitatea TV.

În ceea ce privește creșterea animalelor, ministrul a amintit că „suntem țara care are cele mai mari suprafețe de pășuni, cu 4,5 milioane hectare”.

„Acest lucru înseamnă un potențial nevalorificat suficient în zona de zootehnie, iar fermierii primesc subvenții extrem de tentante”, a mai precizat Daniel Constantin.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor