Concursul Internațional de Vinuri București 2013

| Băuturi, Procesare | de

Etichete: , , , ,

concurs-international-vinuri-bucuresti-2013

În perioada 23 – 26 mai 2013 se va desfăşura Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (IWCB 2013). Evenimentul este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting.

IWCB 2013 se desfăşoară sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România (MADR) şi sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), fiind cea de a X-a ediţie recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental care grupează 45 de ţari producătoare şi consumatoare de vin din lume. Concursul este organizat in conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor.

În anul 2013 au fost înscrise în Concurs 541 probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afara României reprezentând 40 % din total probe. Ţinta pentru următorii trei ani este atragerea a peste 2000 de probe în Concurs.

România ocupa a X-a poziţie în topul consumului de vin pe plan mondial, iar IWCB va trebui sa devină o competiţie pe măsura importanţei ţării noastre în acest domeniu.

În 2013 o serie de premii speciale vor fi înmânate de către organizatorii concursului. Pe lângă tradiţionalele distincţii, Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur şi Medalia de Argint, au mai fost create premii care să recompenseze pe cei implicaţi în acest domeniu, unii dintre ei având nevoie de o mai buna vizibilitate şi recunoaştere:

  • Cel mai bun producător de vinuri prezent la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă producătorului care a obţinut cea mai mare medie a vinurilor prezentate în concurs. Pentru a fi eligibil, producătorul trebuie sa aibă cel puţin 5 probe înscrise in Concurs.
  • Cel mai bun importator/ selecţioner de vinuri din România prezent la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă importatorului / selecţionerului din România care a obţinut cel puţin 5 medalii pentru cel puţin 4 producători diferiţi din cel puţin 3 ţări diferite.
  • Cel mai bun vin din ţara “X”, participant la IWCB 2013 – Acest premiu se acorda daca sunt cel puţin 15 probe dintr-o tara, iar vinul respectiv a primit minim medalie de aur şi cel mai mare punctaj pentru ţara respectivă.
  • Premiul de Excelenţă pentru vinificatori/winemakeri din România – Acest premiu se acorda vinificatorilor/winemaker-ilor care au realizat minim 5 vinuri premiate la IWCB 2013.
  • Premiul pentru Presa: Cea mai buna sustinere media a IWCB 2013 (on-line, presa scrisa, Social Media, audio – video)

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde