agromonitor: Comisia Europeană lansează un Observator al pieței laptelui

Comisia Europeană lansează un Observator al pieței laptelui

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: , , ,

Comisia Europeană a lansat Observatorul pieței laptelui, un instrument care va asigura transparența datelor în industrie, va oferi analize de piață, rapoarte și previziuni.

În contextul eliminării regimului cotelor de lapte la 31 martie 2015, Observatorul pieței laptelui va consolida capacitatea Comisiei Europene de a monitoriza piața produselor lactate și va ajuta sectorul să se adapteze la noul mediu după aproximativ 30 de ani de funcționare în regimul cotelor.

Observatorul pieței laptelui, potrivit anunțului Comisiei Europene, are drept obiectiv creșterea transparenței și furnizarea celor mai precise date de piață, astfel încât actorii din lanțul de aprovizionare din sectorul laptelui să poată lua decizii de afaceri în cunoștință de cauză, iar Comisia să poată lua decizii politice informate.

Acesta va urmări și va analiza tendințele actuale și din trecut de pe piețele produselor lactate din UE și de la nivel mondial, producția, echilibrul dintre cerere și ofertă, costurile de producție, perspectivele piețelor etc.

„Noua PAC consolidează rolul părților interesate în asigurarea unei dezvoltări echilibrate a sectorului laptelui. Pentru ca ele să poată face acest lucru, avem nevoie deopotrivă de transparența datelor și de o analiză precisă a pieței. Adevărata valoare adăugată a Observatorului va consta în evaluarea constructivă a diferitor analize de piață. Acesta va fi un instrument esențial în procesul de luare a deciziilor de către Comisie și statele membre”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Conceptul „observatorului pieței laptelui” a fost lansat pentru prima dată de comisarul Cioloș în cadrul unei conferințe pe tema sectorului produselor lactate din septembrie 2013.

Piața laptelui în Europa: Sistemul cotelor de lapte va fi eliminat din martie 2015

Eliminarea sistemului de cote pentru lapte în 2015, convenită în cadrul „bilanțului de sănătate al reformei PAC” din 2008, va crea un nou context pentru operatorii economici, care s-au confruntat cu sistemul cotelor de lapte de la introducerea acestuia în 1984.

În scopul de a pregăti sectorul pentru acest nou mediu de funcționare, Comisia Europeană a elaborat o serie de noi instrumente în contextul „Pachetului privind laptele” din 2012, în ceea ce privește cooperarea dintre fermierii din sectorul produselor lactate.

Sectorul laptelui a făcut obiectul unor discuții intense în timpul negocierilor desfășurate anul trecut referitoare la reforma PAC, iar acordul final oferă o orientare mai bună către piață, împreună cu o plasă de siguranță pentru fermieri în contextul unor incertitudini externe, în primul rând prin intermediul plăților directe, dar și cu opțiuni pentru gestionarea riscurilor în cadrul programelor de dezvoltare rurală, precum și cu o rezervă nouă și flexibilă destinată crizelor de pe piață în cazul unor dificultăți ale pieței.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor