Comisia Europeană lansează un Observator al pieței laptelui

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: , , ,

Comisia Europeană a lansat Observatorul pieței laptelui, un instrument care va asigura transparența datelor în industrie, va oferi analize de piață, rapoarte și previziuni.

În contextul eliminării regimului cotelor de lapte la 31 martie 2015, Observatorul pieței laptelui va consolida capacitatea Comisiei Europene de a monitoriza piața produselor lactate și va ajuta sectorul să se adapteze la noul mediu după aproximativ 30 de ani de funcționare în regimul cotelor.

Observatorul pieței laptelui, potrivit anunțului Comisiei Europene, are drept obiectiv creșterea transparenței și furnizarea celor mai precise date de piață, astfel încât actorii din lanțul de aprovizionare din sectorul laptelui să poată lua decizii de afaceri în cunoștință de cauză, iar Comisia să poată lua decizii politice informate.

Acesta va urmări și va analiza tendințele actuale și din trecut de pe piețele produselor lactate din UE și de la nivel mondial, producția, echilibrul dintre cerere și ofertă, costurile de producție, perspectivele piețelor etc.

„Noua PAC consolidează rolul părților interesate în asigurarea unei dezvoltări echilibrate a sectorului laptelui. Pentru ca ele să poată face acest lucru, avem nevoie deopotrivă de transparența datelor și de o analiză precisă a pieței. Adevărata valoare adăugată a Observatorului va consta în evaluarea constructivă a diferitor analize de piață. Acesta va fi un instrument esențial în procesul de luare a deciziilor de către Comisie și statele membre”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Conceptul „observatorului pieței laptelui” a fost lansat pentru prima dată de comisarul Cioloș în cadrul unei conferințe pe tema sectorului produselor lactate din septembrie 2013.

Piața laptelui în Europa: Sistemul cotelor de lapte va fi eliminat din martie 2015

Eliminarea sistemului de cote pentru lapte în 2015, convenită în cadrul „bilanțului de sănătate al reformei PAC” din 2008, va crea un nou context pentru operatorii economici, care s-au confruntat cu sistemul cotelor de lapte de la introducerea acestuia în 1984.

În scopul de a pregăti sectorul pentru acest nou mediu de funcționare, Comisia Europeană a elaborat o serie de noi instrumente în contextul „Pachetului privind laptele” din 2012, în ceea ce privește cooperarea dintre fermierii din sectorul produselor lactate.

Sectorul laptelui a făcut obiectul unor discuții intense în timpul negocierilor desfășurate anul trecut referitoare la reforma PAC, iar acordul final oferă o orientare mai bună către piață, împreună cu o plasă de siguranță pentru fermieri în contextul unor incertitudini externe, în primul rând prin intermediul plăților directe, dar și cu opțiuni pentru gestionarea riscurilor în cadrul programelor de dezvoltare rurală, precum și cu o rezervă nouă și flexibilă destinată crizelor de pe piață în cazul unor dificultăți ale pieței.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde