agromonitor: Comisia Europeană alocă 282,6 milioane EUR pentru 225 de noi proiecte în domeniul mediului și politicilor climatice

Comisia Europeană alocă 282,6 milioane EUR pentru 225 de noi proiecte în domeniul mediului și politicilor climatice

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , ,

Comisia Europeană a aprobat finanțarea a 225 de noi proiecte în cadrul programului LIFE+, fondul pentru mediu al Uniunii Europene.

Proiectele selecționate au fost transmise de beneficiari din toate cele 28 de state membre și includ acțiuni în domeniul conservării naturii, al schimbărilor climatice, al politicii de mediu și al informării și comunicării privind chestiunile legate de mediu, desfășurate în întreaga UE. Proiectele reprezintă, în ansamblu, o investiție totală de circa 589,3 milioane EUR, din care 282,6 milioane EUR vor reprezenta contribuția UE.

„În ultimul an din actuala perioadă de programare, programul LIFE+ își demonstrează încă o dată capacitatea de a furniza un sprijin financiar esențial pentru proiectele de mediu și de conservare a naturii care au o valoare adăugată considerabilă pentru UE. Cele mai recente proiecte transmise vor reprezenta o contribuție esențială la menținerea, conservarea și consolidarea capitalului natural al Europei și vor sprijini totodată o creștere durabilă grație investițiilor într-o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon și eficientă din punctul de vedere al resurselor. Succesul larg recunoscut al programului LIFE+ și al proiectelor sale a dus recent la adoptarea unui nou Regulament LIFE pentru mediu și politici climatice pentru perioada 2014-2020, care va beneficia de un buget majorat”, a declarat Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu.

La rândul său, Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a precizat că „vom contribui cu peste 41,2 milioane EUR, cu un buget total de 109,4 milioane EUR. Un număr tot mai mare de proiecte LIFE contribuie la combaterea schimbărilor climatice și dorim să încurajăm și mai mult acest lucru. Noul program LIFE pentru perioada 2014-2020 va rezerva peste 850 de milioane EUR pentru combaterea schimbărilor climatice, ceea ce va tripla suma cheltuită în acest scop.”

În urma celei mai recente cereri de propuneri, care s-a încheiat în iunie 2013, Comisia a primit 1 468 de propuneri. Dintre acestea, 225 au fost selecționate pentru cofinanțare în cadrul celor trei componente ale programului: LIFE+ Natură și biodiversitate, LIFE+ Politică și guvernanță în materie de mediu și LIFE+ Informare și comunicare.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor