agromonitor: Colaborare româno-albaneză pe teme de agricultură

Colaborare româno-albaneză pe teme de agricultură

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

În perioada 5-6 iunie 2014 a avut loc la București cea de a VIII-a Sesiune a Comitetului mixt interguvernamental romano-albanez de colaborare economică, științifică și tehnică la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

ministerul-agriculturii

Președinția Comitetului mixt din partea română este asigurată, la nivel de secretar de stat, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, agricultura jucând un rol esențial pentru dezvoltarea cooperării economice dintre Albania și România. Dumitru Daniel BOTĂNOIU — secretar de stat în cadrul MADR și Alban ZUSI — ministru adjunct în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Administrația Apelor au condus lucrările comitetului mixt, desfășurat sub forma a două sesiuni plenare și pe grupe de lucru sectoriale cu participarea experților de la ministerele de linie, după cum urmează: economie, transport, comerț, mediu, protecția consumatorilor, sanitar — veterinar și siguranța alimentelor, turism, finanțe, etc.

Cu prilejul Sesiunii Comitetului mixt Părțile s-au informat reciproc cu privire la situația economică din România și Albania, măsurile întreprinse pentru atenuarea efectelor crizei economice și relansarea economiilor lor naționale, evoluția raporturilor cu Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului, colaborarea bilaterală în cadrul Consiliului Regional de Cooperare și la alte proiecte regionale la care cele două țări sunt membre.

Lucrările au continuat cu analiza priorităților cooperării economice pe sectoare de activitate (relațiile comerciale; energie; industrie; agricultura; sanitar — veterinar; întreprinderi mici și mijlocii; protecția consumatorului; cooperare între registrele comerțului; cooperare regională europeană; finanțe; transporturi; turism; comunicații și tehnologia informației și protecția mediului).

Pe perioada desfășurării lucrărilor a avut loc o prezentare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a modului de derulare schemelor de plată de către APIA.

În vederea cunoașterii sectorului de creștere a bovinelor a fost organizată, pentru delegația albaneză, o vizită la o fermă zootehnică modernă. La finalul reuniunii a avut loc semnarea documentului de asumare a angajamentelor convenite pe sectoarele de activitate, la nivel de experți, urmând ca în perioada următoare aceste prevederi sa fie implementate pentru dezvoltarea cooperării economice dintre cele două țări.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor