agromonitor: Colaborare româno-albaneză pe teme de agricultură

Colaborare româno-albaneză pe teme de agricultură

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

În perioada 5-6 iunie 2014 a avut loc la București cea de a VIII-a Sesiune a Comitetului mixt interguvernamental romano-albanez de colaborare economică, științifică și tehnică la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

ministerul-agriculturii

Președinția Comitetului mixt din partea română este asigurată, la nivel de secretar de stat, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, agricultura jucând un rol esențial pentru dezvoltarea cooperării economice dintre Albania și România. Dumitru Daniel BOTĂNOIU — secretar de stat în cadrul MADR și Alban ZUSI — ministru adjunct în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Administrația Apelor au condus lucrările comitetului mixt, desfășurat sub forma a două sesiuni plenare și pe grupe de lucru sectoriale cu participarea experților de la ministerele de linie, după cum urmează: economie, transport, comerț, mediu, protecția consumatorilor, sanitar — veterinar și siguranța alimentelor, turism, finanțe, etc.

Cu prilejul Sesiunii Comitetului mixt Părțile s-au informat reciproc cu privire la situația economică din România și Albania, măsurile întreprinse pentru atenuarea efectelor crizei economice și relansarea economiilor lor naționale, evoluția raporturilor cu Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului, colaborarea bilaterală în cadrul Consiliului Regional de Cooperare și la alte proiecte regionale la care cele două țări sunt membre.

Lucrările au continuat cu analiza priorităților cooperării economice pe sectoare de activitate (relațiile comerciale; energie; industrie; agricultura; sanitar — veterinar; întreprinderi mici și mijlocii; protecția consumatorului; cooperare între registrele comerțului; cooperare regională europeană; finanțe; transporturi; turism; comunicații și tehnologia informației și protecția mediului).

Pe perioada desfășurării lucrărilor a avut loc o prezentare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a modului de derulare schemelor de plată de către APIA.

În vederea cunoașterii sectorului de creștere a bovinelor a fost organizată, pentru delegația albaneză, o vizită la o fermă zootehnică modernă. La finalul reuniunii a avut loc semnarea documentului de asumare a angajamentelor convenite pe sectoarele de activitate, la nivel de experți, urmând ca în perioada următoare aceste prevederi sa fie implementate pentru dezvoltarea cooperării economice dintre cele două țări.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor