Colaborare româno-albaneză pe teme de agricultură

| Actualitate, Intern | de

Actualizat: 11 iunie 2014

Etichete: , ,

În perioada 5-6 iunie 2014 a avut loc la București cea de a VIII-a Sesiune a Comitetului mixt interguvernamental romano-albanez de colaborare economică, științifică și tehnică la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

ministerul-agriculturii

Președinția Comitetului mixt din partea română este asigurată, la nivel de secretar de stat, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, agricultura jucând un rol esențial pentru dezvoltarea cooperării economice dintre Albania și România. Dumitru Daniel BOTĂNOIU — secretar de stat în cadrul MADR și Alban ZUSI — ministru adjunct în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Administrația Apelor au condus lucrările comitetului mixt, desfășurat sub forma a două sesiuni plenare și pe grupe de lucru sectoriale cu participarea experților de la ministerele de linie, după cum urmează: economie, transport, comerț, mediu, protecția consumatorilor, sanitar — veterinar și siguranța alimentelor, turism, finanțe, etc.

Cu prilejul Sesiunii Comitetului mixt Părțile s-au informat reciproc cu privire la situația economică din România și Albania, măsurile întreprinse pentru atenuarea efectelor crizei economice și relansarea economiilor lor naționale, evoluția raporturilor cu Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului, colaborarea bilaterală în cadrul Consiliului Regional de Cooperare și la alte proiecte regionale la care cele două țări sunt membre.

Lucrările au continuat cu analiza priorităților cooperării economice pe sectoare de activitate (relațiile comerciale; energie; industrie; agricultura; sanitar — veterinar; întreprinderi mici și mijlocii; protecția consumatorului; cooperare între registrele comerțului; cooperare regională europeană; finanțe; transporturi; turism; comunicații și tehnologia informației și protecția mediului).

Pe perioada desfășurării lucrărilor a avut loc o prezentare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a modului de derulare schemelor de plată de către APIA.

În vederea cunoașterii sectorului de creștere a bovinelor a fost organizată, pentru delegația albaneză, o vizită la o fermă zootehnică modernă. La finalul reuniunii a avut loc semnarea documentului de asumare a angajamentelor convenite pe sectoarele de activitate, la nivel de experți, urmând ca în perioada următoare aceste prevederi sa fie implementate pentru dezvoltarea cooperării economice dintre cele două țări.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde