Cod roșu de inundații în Teleorman

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Administrația Națională Apele Române a emis mai multe avertizări locale cod roșu de inundații valabil pentru mai multe regiuni din județul Teleorman.

Problemele sunt legate de viiturile formate pe râurile Vedea și Teleorman.

Echipele Apelor Române acționează cu utilaje și oameni, acordând suport autorităților locale și IJSU. În cursul nopții, s-au întărit liniilor de apărare cu saci și s-au supraînălțat digurile cu saci de nisip, cu pana la 30 cm, in vederea protejării localităților. Conducerea ANAR se află pe teren la această oră, pentru supervizarea situației de la fața locului și luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populației și a bunurilor.

Râul Vedea se află la limita de tranzitare a digurilor și pot apărea probleme chiar și pe sectoarele îndiguite. Întrucât situația în zonă este foarte dificilă, necesită intervenția forțelor armate (IJSU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populația să fie protejată.

În cursul nopții, ANAR a instituit COD ROȘU, local pe râul Vedea aval confluență cu râul Teleorman, județul Teleorman pentru comunele Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conțești, Bragadiru, Bujoru, Năsturelu.

Se menține COD ROȘU pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele — confluența cu râul Vedea, județul Teleorman până la ora 12,00 pentru comunele Siliștea Gumești, Ciolănești, Necșești, Vârtoape, Călinești.

ANAR recomandă ca populația din aceste zone să țină cont cu strictețe de măsurile impuse de CLSU și IJSU, să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum și orice alte activități care se desfășoară în proximitatea apelor.

În continuare, echipele Apelor Romane monitorizează sectoarele aflate sub avertizare.

ACTUALIZARE ora 14.00

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează Avertizarea hidrologică nr.14 din 20.05.2014 , după cum urmează:

COD ROŞU

Pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman (judeţul Teleorman) şi Pârâul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele – confluenţa cu râul Vedea (judeţul Teleorman).

AVERTIZAREA HIDROLOGICA COD ROSU a fost instituită la nivel local şi va fi în continuare detaliată şi actualizată, funcţie de evoluţia situaţiei hidrologice, de către A.B.A Argeş-Vedea.

COD PORTOCALIU

Pe Ialomiţa sector aval confluenţă cu râul Prahova – S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa), pe Teleorman sector S.H. Teleorman – confluenţă cu Vedea (judeţul Teleorman), pe râul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapă (judeţul Giurgiu).

COD GALBEN

Pe râul Călmăţui (judeţul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Văleni – amonte confluenţă cu Teleorman (judeţul Teleorman), pe Teleorman sector aval S.H. Tătărăştii de Sus – amonte S.H. Teleorman (judeţul Teleorman), Sabar şi afluentul său Ciorogârla pe sectorul aferent judeţelor Giurgiu şi Ilfov, pe râul Ialomiţa sector aval S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa) şi pe Buzău aval S.H. Baniţa (judeţul Brăila).

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde