agromonitor: Cod roșu de inundații în Teleorman

Cod roșu de inundații în Teleorman

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Administrația Națională Apele Române a emis mai multe avertizări locale cod roșu de inundații valabil pentru mai multe regiuni din județul Teleorman.

Problemele sunt legate de viiturile formate pe râurile Vedea și Teleorman.

Echipele Apelor Române acționează cu utilaje și oameni, acordând suport autorităților locale și IJSU. În cursul nopții, s-au întărit liniilor de apărare cu saci și s-au supraînălțat digurile cu saci de nisip, cu pana la 30 cm, in vederea protejării localităților. Conducerea ANAR se află pe teren la această oră, pentru supervizarea situației de la fața locului și luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populației și a bunurilor.

Râul Vedea se află la limita de tranzitare a digurilor și pot apărea probleme chiar și pe sectoarele îndiguite. Întrucât situația în zonă este foarte dificilă, necesită intervenția forțelor armate (IJSU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populația să fie protejată.

În cursul nopții, ANAR a instituit COD ROȘU, local pe râul Vedea aval confluență cu râul Teleorman, județul Teleorman pentru comunele Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conțești, Bragadiru, Bujoru, Năsturelu.

Se menține COD ROȘU pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele — confluența cu râul Vedea, județul Teleorman până la ora 12,00 pentru comunele Siliștea Gumești, Ciolănești, Necșești, Vârtoape, Călinești.

ANAR recomandă ca populația din aceste zone să țină cont cu strictețe de măsurile impuse de CLSU și IJSU, să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum și orice alte activități care se desfășoară în proximitatea apelor.

În continuare, echipele Apelor Romane monitorizează sectoarele aflate sub avertizare.

ACTUALIZARE ora 14.00

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează Avertizarea hidrologică nr.14 din 20.05.2014 , după cum urmează:

COD ROŞU

Pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman (judeţul Teleorman) şi Pârâul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele – confluenţa cu râul Vedea (judeţul Teleorman).

AVERTIZAREA HIDROLOGICA COD ROSU a fost instituită la nivel local şi va fi în continuare detaliată şi actualizată, funcţie de evoluţia situaţiei hidrologice, de către A.B.A Argeş-Vedea.

COD PORTOCALIU

Pe Ialomiţa sector aval confluenţă cu râul Prahova – S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa), pe Teleorman sector S.H. Teleorman – confluenţă cu Vedea (judeţul Teleorman), pe râul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapă (judeţul Giurgiu).

COD GALBEN

Pe râul Călmăţui (judeţul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Văleni – amonte confluenţă cu Teleorman (judeţul Teleorman), pe Teleorman sector aval S.H. Tătărăştii de Sus – amonte S.H. Teleorman (judeţul Teleorman), Sabar şi afluentul său Ciorogârla pe sectorul aferent judeţelor Giurgiu şi Ilfov, pe râul Ialomiţa sector aval S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa) şi pe Buzău aval S.H. Baniţa (judeţul Brăila).

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor