Cine este fondul de investiții care a cumpărat 6000 de hectare în Botoșani

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , , , , , , , , ,

Deși legea vânzării terenurilor agricole a intrat în vigoare și, teoretic, orice cetățean al Uniunii Europene poate achiziționa teren arabil în România, cele mai importante tranzacții din acest an au fost efectuate până la această dată prin preluarea pachetului majoritar al unor companii românești care lucrează suprafețe importante.

terenuri-agricole-straini

După ce la începutul lunii aprilie Agrinatura, firmă controlată de britanicii de la Spearhead, a preluat două companii din județul Teleorman, crescând astfel suprafața de teren agricol controlată la peste 17.000 hectare, americanii de la Anholt Investment au plătit 11 milioane de euro pentru achiziția companiilor Agraria Nord şi Arland din judeţul Botoşani, care exploatau cumulat 6.000 de hectare de teren arabil.

Potrivit informațiilor publicate de Ziarul Financiar, Agraria Nord, care exploata circa 5.000 de hectare, a fost pre­luată de la milionarul austriac Gerald Schweighofer, iar Arland Răchiți a fost cedată de compania daneză Arland Invest APS.

Fondul de investiţii a plătit, în medie, 1.800 de euro pentru fiecare hectar din cele două ferme (teren comasat).

Cine sunt fermele preluate – Agraria Nord și Arland

Potrivit presei regionale, în topul fermelor botoșănene se află societatea comercială Agraria Nord din Rădăuţi (Suceava). Ferma deţine în județul Botoşani, în special în comunele de pe lunca Siretului, nu mai puţin de 5.000 de hectare de teren. Această societate este deţinătoarea terenurilor aflate în litigiu la Vârfu Câmpului, ele generând răscoala ţăranilor din Hânţeşti- Suceava.

„Ară numai dacă trec peste trupurile noastre. Să ne omoare, să facă o groapă comună şi să ne îngroape acolo, pe pământul nostru”, urla din toţi rărunchii o femeie. Nu erau vorbe goale, peste o sută de oameni pornindu-se spre terenul agricol, hotărâţi să oprească lucrările de arătură. La podul de peste râul Siret, care delimitează ieşirea din Hânţeşti spre Bucecea, ţăranii au întâmpinat primele forţe de ordine. Nebunia s-a declanşat în momentul în care un oficial la primăriei locale i-a anunţat că vor primi teren în altă parte. (Monitorul de Suceava)

La rândul său, compania Arland Răchiți se află în topul cultivatorilor de cereale din județ. În 2010, compania lucra 2.896 de hectare.

Cine este fondul de investiții Anholt

Joe Massoud, general manager Anholt

Joe Massoud, general manager Anholt

Rudolph Krediet, partener în cadrul fondului american de investiții Anholt Investment, consideră că „România este o destinație interesantă pentru investiții”, punctând în declarația sa publicată pe pagina companiei oportunitățile comerciale și calitatea terenurilor agricole.

Acesta a declarat că „vom continua să ne dezvoltăm în România”.

La rândul său, Joe Massoud, manager al Anholt, a declarat că „achiziționăm terenuri agricole din 2007” și că „ne vom concentra pe acest tip de investiții”.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde