Cine este fondul de investiții care a cumpărat 6000 de hectare în Botoșani

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , , , , , , , , ,

Deși legea vânzării terenurilor agricole a intrat în vigoare și, teoretic, orice cetățean al Uniunii Europene poate achiziționa teren arabil în România, cele mai importante tranzacții din acest an au fost efectuate până la această dată prin preluarea pachetului majoritar al unor companii românești care lucrează suprafețe importante.

terenuri-agricole-straini

După ce la începutul lunii aprilie Agrinatura, firmă controlată de britanicii de la Spearhead, a preluat două companii din județul Teleorman, crescând astfel suprafața de teren agricol controlată la peste 17.000 hectare, americanii de la Anholt Investment au plătit 11 milioane de euro pentru achiziția companiilor Agraria Nord şi Arland din judeţul Botoşani, care exploatau cumulat 6.000 de hectare de teren arabil.

Potrivit informațiilor publicate de Ziarul Financiar, Agraria Nord, care exploata circa 5.000 de hectare, a fost pre­luată de la milionarul austriac Gerald Schweighofer, iar Arland Răchiți a fost cedată de compania daneză Arland Invest APS.

Fondul de investiţii a plătit, în medie, 1.800 de euro pentru fiecare hectar din cele două ferme (teren comasat).

Cine sunt fermele preluate – Agraria Nord și Arland

Potrivit presei regionale, în topul fermelor botoșănene se află societatea comercială Agraria Nord din Rădăuţi (Suceava). Ferma deţine în județul Botoşani, în special în comunele de pe lunca Siretului, nu mai puţin de 5.000 de hectare de teren. Această societate este deţinătoarea terenurilor aflate în litigiu la Vârfu Câmpului, ele generând răscoala ţăranilor din Hânţeşti- Suceava.

„Ară numai dacă trec peste trupurile noastre. Să ne omoare, să facă o groapă comună şi să ne îngroape acolo, pe pământul nostru”, urla din toţi rărunchii o femeie. Nu erau vorbe goale, peste o sută de oameni pornindu-se spre terenul agricol, hotărâţi să oprească lucrările de arătură. La podul de peste râul Siret, care delimitează ieşirea din Hânţeşti spre Bucecea, ţăranii au întâmpinat primele forţe de ordine. Nebunia s-a declanşat în momentul în care un oficial la primăriei locale i-a anunţat că vor primi teren în altă parte. (Monitorul de Suceava)

La rândul său, compania Arland Răchiți se află în topul cultivatorilor de cereale din județ. În 2010, compania lucra 2.896 de hectare.

Cine este fondul de investiții Anholt

Joe Massoud, general manager Anholt

Joe Massoud, general manager Anholt

Rudolph Krediet, partener în cadrul fondului american de investiții Anholt Investment, consideră că „România este o destinație interesantă pentru investiții”, punctând în declarația sa publicată pe pagina companiei oportunitățile comerciale și calitatea terenurilor agricole.

Acesta a declarat că „vom continua să ne dezvoltăm în România”.

La rândul său, Joe Massoud, manager al Anholt, a declarat că „achiziționăm terenuri agricole din 2007” și că „ne vom concentra pe acest tip de investiții”.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde