agromonitor: Cine are de câştigat din această totală lipsă de interes faţă de soarta agriculturii?

Cine are de câştigat din această totală lipsă de interes faţă de soarta agriculturii?

| Actualitate, Esenţial, Intern | de

Etichete: , ,

Deputatul PSD Ioan Munteanu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, consideră că România se află pe ultimul loc în Europa la capitolul sumelor repartizate agriculturii de la bugetul naţional.

ioan_munteanu

Parlamentarul PSD a declarat săptămâna trecută în ședinţa Camerei Deputaţilor din 1 aprilie că „în timp ce ţări ca Irlanda, Olanda, Germania, Franţa pun la dispoziţia agriculturii sume considerabile, România se află pe ultimul loc, cu cele mai mici sume repartizate de la bugetul naţional”.

„Doar la atâta să se rezume interesul guvernanţilor, când e vorba de cel mai important domeniu strategic al economiei naţionale? Cine are de câştigat din această totală lipsă de interes faţă de soarta agriculturii?”, a întrebat deputatul.

Ioan Munteanu a mai spus că decidenţii politici nu-i ajută aproape deloc pe fermieri ci, dimpotrivă, le creează tot felul de dificultăţi cărora mulţi nu reuşesc să le facă faţă.

„Recent au fost puse alte biruri pe capul lor: 16%, CAS, impozit pe construcţiile speciale, impozit pe venitul provenit din arendarea unor bunuri agricole, taxe care îi împovărează şi îi descurajează. Oamenii implicaţi în activităţile agricole speră că Guvernul va reanaliza aceste poveri fiscale şi va găsi soluţii pentru diminuarea lor, astfel încât preţul bunurilor alimentare să poată fi ţinut sub control”, a amintit deputatul.

Nu-i o meserie pentru oamenii slabi de fire, ci pentru cei care au puterea s-o ia de la capăt atunci când natura se dovedeşte a le fi potrivnică. Am tot respectul pentru aceşti oameni care ne asigură hrana noastră cea de toate zilele, dar care nu sunt sprijiniţi de către autorităţi decât la nivel declarativ
– Ioan Munteanu

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor