agromonitor: Cine are de câştigat din această totală lipsă de interes faţă de soarta agriculturii?

Cine are de câştigat din această totală lipsă de interes faţă de soarta agriculturii?

| Actualitate, Esenţial, Intern | de

Etichete: , ,

Deputatul PSD Ioan Munteanu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, consideră că România se află pe ultimul loc în Europa la capitolul sumelor repartizate agriculturii de la bugetul naţional.

ioan_munteanu

Parlamentarul PSD a declarat săptămâna trecută în ședinţa Camerei Deputaţilor din 1 aprilie că „în timp ce ţări ca Irlanda, Olanda, Germania, Franţa pun la dispoziţia agriculturii sume considerabile, România se află pe ultimul loc, cu cele mai mici sume repartizate de la bugetul naţional”.

„Doar la atâta să se rezume interesul guvernanţilor, când e vorba de cel mai important domeniu strategic al economiei naţionale? Cine are de câştigat din această totală lipsă de interes faţă de soarta agriculturii?”, a întrebat deputatul.

Ioan Munteanu a mai spus că decidenţii politici nu-i ajută aproape deloc pe fermieri ci, dimpotrivă, le creează tot felul de dificultăţi cărora mulţi nu reuşesc să le facă faţă.

„Recent au fost puse alte biruri pe capul lor: 16%, CAS, impozit pe construcţiile speciale, impozit pe venitul provenit din arendarea unor bunuri agricole, taxe care îi împovărează şi îi descurajează. Oamenii implicaţi în activităţile agricole speră că Guvernul va reanaliza aceste poveri fiscale şi va găsi soluţii pentru diminuarea lor, astfel încât preţul bunurilor alimentare să poată fi ţinut sub control”, a amintit deputatul.

Nu-i o meserie pentru oamenii slabi de fire, ci pentru cei care au puterea s-o ia de la capăt atunci când natura se dovedeşte a le fi potrivnică. Am tot respectul pentru aceşti oameni care ne asigură hrana noastră cea de toate zilele, dar care nu sunt sprijiniţi de către autorităţi decât la nivel declarativ
– Ioan Munteanu

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor