agromonitor: Cifre privind sectorul european al cărnii de vită

Cifre privind sectorul european al cărnii de vită

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: ,

Noile cifre privind sectorul european al cărnii de vită discutate de Copa-Cogeca săptămâna trecută reflectă situația dificilă a pieței, producătorii confruntându-se cu o scădere accentuată a prețurilor la carnea de vită, în paralel cu creșterea costurilor de producție.

Dezbaterea a avut loc în cadrul reuniunii Grupului de lucru al Copa-Cogeca „carnea de vită”.

Pierre Chevalier, președintele grupului de lucru, a exprimat preocupări grave privind situația nefavorabilă, avertizând că prețul cărnii de vită în Europa a scăzut în medie cu 5% de la începutul anului față de anul trecut, în timp ce costurile de producție, în special prețurile furajelor, sunt în creștere rapidă.

„Deși pe termen scurt se prevede că producția europeană de carne de vită va înregistra o ușoară creștere, perspectivele pe termen lung nu sunt pozitive în ceea ce privește producția și consumul. Se estimează că producția și consumul în UE vor scădea cu aproximativ 7% în perioada 2014 – 2023, în comparație cu media înregistrată în perioada 2010-2012, în timp ce importurile ar trebui să crească. Producția europeană nu ar trebui să fie variabila utilizată pentru ajustarea pieței europene. Această scădere a producției și consumului este profund îngrijorătoare și ar putea avea grave consecințe sociale și economice în zonele rurale, întrucât sectorul are un rol cheie pentru creștere și ocupare în aceste zone”, a avertizat acesta.

În contextul creșterii cererii de alimente, este esențială stimularea producției de carne de vită în UE. Producătorii europeni de carne de vită care îndeplinesc cele mai stricte norme de producție din lume sunt dezavantaj concurențial deoarece alte țări nu trebuie să îndeplinească aceleași norme și obligații costisitoare.

De exemplu, utilizarea antibioticelor ca factori de creștere este interzisă în UE, dar este permisă în alte părți ale lumii. De asemenea, acolo nu există aceleași sisteme de inspecție a cărnii la nivelul exploatației.

Pierre Chevalier a adăugat:

Grupul de lucru „carnea de vită și mânzat” va continua să fie vigilent și nu va accepta compromisuri cu privire la controale pentru a garanta consumatorilor europeni că normele pe care le consideră atât de importante sunt respectate. Producătorii europeni de carne de vită încearcă să obțină venituri echitabile de pe piață, să valorifice întreaga carcasă, însă cum vor putea reuși dacă piața este inundată cu porțiuni la prețuri scăzute? În perspectiva negocierilor comerciale bilaterale, Comisia trebuie să se asigure că normele europene de producție sunt respectate, iar modelul european de producție nu este compromis. Este nevoie de mai multă transparență din partea Comisiei. Solicităm Comisiei să prezinte o evaluare a impactului negocierilor comerciale dintre UE și SUA asupra sectorului cărnii de vită și să lanseze o consultare publică în acest sens înainte de a continua negocierile.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor