agromonitor: Cei mai importanți producători de lapte se întâlnesc pe 20 mai la Convenția Națională a Laptelui

Cei mai importanți producători de lapte se întâlnesc pe 20 mai la Convenția Națională a Laptelui

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: ,

Marți, 20 mai, va avea loc „Convenția Națională a Laptelui”, eveniment al producătorilor din industria de profil.

Lucările se vor desfășura la Willbrook Platinum Business & Convention Center, București. Și-au anunțat participarea peste 150 de producători de lapte din țară. De asemenea, vor fi invitați la eveniment specialiști din România și din alte țări europene.

Svendsen Kirsten Holm, reprezentantul producătorilor de lapte din Danemarca, va prezenta situația cooperativelor de lapte din această țară.

Wim Zaalmink, cercetător la Institutul din Wageningen, Olanda, va prezenta oportunități pentru dezvoltarea și consolidarea lanțului de producție.

Robert Rekkers, director general al Agricover Credit IFN, va prezenta soluțiile financiare pentru creditarea producătorilor de lapte din România.

Achim Irimescu, șeful secției Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană va discuta despre provocările din sectorul laptelui, în contextul desființării cotei de lapte.

Mihai Lungu, expert în politici agricole, va susține o prezentare privind Reprezentare unică – o nevoie reală a producătorilor de lapte.

La Convenția Națională a Laptelui vor fi abordate teme de actualitate, precum eliminarea sistemului cotelor de lapte din martie 2015, oportunitatea accesării fondurilor europene în exercițiul 2014 – 2020 pentru dezvoltarea fermelor, măsuri pentru protecția producătorilor din România și pentru comercializarea eficientă a producției.

Comitetul de iniţiativă pentru Convenţia Naţională a Laptelui este format din: Nicușor Șerban – președintele Cooperativei RomLacta; Mircea Ciurea – Cooperativa Someș Arieș; Mihai Petcu – Agroind Pantelimon; Daniel Ioan Frei – Președintele Coperativei Samus Lact; Bogdan Pantazi – Agrocomplex Lunca Pașcani; Ianco Zifceak – MaxAgro; Iacob Boca – Președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din Mureș şi Cladiu Frânc – Fermier – Președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor