agromonitor: Ce s-a discutat, astăzi, la Conferința Națională a Agricultorilor

Ce s-a discutat, astăzi, la Conferința Națională a Agricultorilor

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a fost prezent astăzi la Conferinţa naţională a agricultorilor 2014.

Acesta a precizat, în discursul său, că cel mai important rezultat al agriculturii este echilibrarea balanței comerciale a României anul trecut, „când am exportat, ca valoare, mai mult cu 1,2 miliarde de euro decât în 2012”.

„Lucrurile bune sunt că exportăm din ce în ce mai mult. S-au creat premize ca producţia să fie constantă în creştere (…) partea mai proastă este că exportăm materie primă. Grâu în 2013, exporturi mai mari pe primele luni din 2014. În primele două luni ale lui 2014 principalul produs exportat este porumbul. Nu avem valoarea adăugată”, a mai precizat Daniel Constantin.

Acesta a atras atenția asupra importanței investițiilor în integrarea și colectarea producţiei.

În privința terenurilor agricole, ministrul agriculturii a spus că suprafețele cultivate au crescut, totodată diminuându-se numărul de fermieri.

„Nu putem să forţăm fermierii mici să comaseze terenurile, asta ne-ar duce cu gândul la anii comunismului. Dar putem să-i stimulăm. O altă măsură se referă la renunţarea la activitatea agricolă în scopul comasării”, a declarat ministrul.

Dosarele pentru accesarea fondurilor europene se vor depune online, de la 20 mai

Luna aceasta se deschide sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul măsurii Modernizarea exploatațiilor agricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Ministrul agriculturii a explicat la conferința de astăzi că „vom avea diferenţiat producţia vegetală de producţia zootehnică”. De asemenea, a amintit că dosarele vor putea fi depuse, în premieră, online pe site-ul APDRP.

„S-a vorbit foarte mult de simplificare pe noul PNDR. Vom introduce o listă de preţuri de referinţă – una este depunerea online de proiecte. O alta se referă la depunerea continuă de proiecte. Am eliminat criterul limitei de vârstă în viitorul PNDR. Tinerii vor fi sprijiniţi printr-un anume procent de fonduri nerambursabile”, a mai spus ministrul Daniel Constantin.

Conferinţa naţională a agricultorilor a avut ca temă „Agricultura românească, între subzistenţă şi performanţă”. La eveniment au participat președintele Traian Băsescu, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor