agromonitor: Câți români au ales pensiunile turistice în vacanța de 1 mai

Câți români au ales pensiunile turistice în vacanța de 1 mai

| Turism | de

Etichete: , ,

Mulți turiști români au renunțat la alte destinații și au ales turismul rural la începutul acestei luni.

antrec pensiuni turistice

Potrivit președintelui Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural — ANTREC, Mișu Chiruc, numărul turiștilor cazați la pensiuni s-a dublat față de previziunile anterioare.

„Dacă inițial erau confirmate circa 35.000 de rezervări, numărul turiștilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima sută de metri. Este o tendință normală, ținând cont că prognozele meteo inițiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turiști au renunțat la alte destinații în favoarea turismului rural, iar alții s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de 4 zile libere”, a precizat președintele ANTREC.

Gradul de ocupare a variat între 50 și 95%, în funcție de regiune.

La ora actuală există peste 6.000 de pensiuni autorizate în aproape toate regiunile țării, fiind extrem de accesibile pentru turiști.

Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran — Moieciu — Fundata, Bucovina, Neamț, Vrancea, Maramureș, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni dar și Delta Dunării.

Programul Vacanță la țară continuă și în 2014

Duminică, 4 mai, o dată cu încheierea minisejurului de 1 mai, se reia cea de-a XXIII-a ediție a programului special ‘Vacanță la țară’, care se va încheia pe 13 iunie. Programul este destinat tuturor categoriilor de turiști, care au oportunitatea de a descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și — nu în ultimul rând — pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a propus valorificarea acestuia și prin agențiile de turism membre, la fel ca și în toamna trecută.

Tarifele practicate de către pensiuni pentru actuala ediție a programului ‘Vacanță la țară’ sunt următoarele: pensiuni de 2 margarete — 175 lei/ persoană, pensiuni de 3 și 4 margarete — 225 lei/ persoană, pensiuni de 5 margarete —290 lei/ persoană.

În tarif sunt incluse 5 nopți cazare în cameră dublă, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun. Rezervările se pot face direct la pensiune, prin agențiile membre ANAT, prin filialele ANTREC.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor