Câți români au ales pensiunile turistice în vacanța de 1 mai

| Actualitate | de

Etichete: , ,

Mulți turiști români au renunțat la alte destinații și au ales turismul rural la începutul acestei luni.

antrec pensiuni turistice

Potrivit președintelui Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural — ANTREC, Mișu Chiruc, numărul turiștilor cazați la pensiuni s-a dublat față de previziunile anterioare.

„Dacă inițial erau confirmate circa 35.000 de rezervări, numărul turiștilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima sută de metri. Este o tendință normală, ținând cont că prognozele meteo inițiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turiști au renunțat la alte destinații în favoarea turismului rural, iar alții s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de 4 zile libere”, a precizat președintele ANTREC.

Gradul de ocupare a variat între 50 și 95%, în funcție de regiune.

La ora actuală există peste 6.000 de pensiuni autorizate în aproape toate regiunile țării, fiind extrem de accesibile pentru turiști.

Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran — Moieciu — Fundata, Bucovina, Neamț, Vrancea, Maramureș, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni dar și Delta Dunării.

Programul Vacanță la țară continuă și în 2014

Duminică, 4 mai, o dată cu încheierea minisejurului de 1 mai, se reia cea de-a XXIII-a ediție a programului special ‘Vacanță la țară’, care se va încheia pe 13 iunie. Programul este destinat tuturor categoriilor de turiști, care au oportunitatea de a descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și — nu în ultimul rând — pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a propus valorificarea acestuia și prin agențiile de turism membre, la fel ca și în toamna trecută.

Tarifele practicate de către pensiuni pentru actuala ediție a programului ‘Vacanță la țară’ sunt următoarele: pensiuni de 2 margarete — 175 lei/ persoană, pensiuni de 3 și 4 margarete — 225 lei/ persoană, pensiuni de 5 margarete —290 lei/ persoană.

În tarif sunt incluse 5 nopți cazare în cameră dublă, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun. Rezervările se pot face direct la pensiune, prin agențiile membre ANAT, prin filialele ANTREC.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde