Câți mici au mâncat românii de 1 Mai

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

Potrivit datelor furnizate Pro Agro, în România anual se consumă între 20.000 și 25.000 de tone de mici. Asta înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, anual.

mici micul romanesc

Dacă luăm în calcul populația activă, reiese că un român mănâncă în medie 40 de mici pe an, conform datelor INS, iar populația activă reprezintă 11,01 milioane și este cuprinsă între 20 și 55 ani.

Consumul de mici crește considerabil pe tot parcusul verii, iar apogeul vânzărilor îl reprezintă minivacanța de 1 Mai, când pe parcursul a 2-3 zile se consumă peste 1.500 de tone de mici. Asta înseamnă că pe grătare „sfârâie”, de 1 Mai, 30 de milioane de mici, peste 7% din cantitatea consumată într-un an întreg. Într-o singura zi un român mănâncă mici cât pentru o lună.

De 1 Mai un român consumă, în medie, trei mici cu TVA 24%, dar dacă această taxă ar de 5%, cu același buget un român și-ar putea permite să cumpere patru mici.

„Românii mănâncă aproape o jumătate de miliard de mici pe an, iar în ziua de 1 Mai consumă 30 de milioane de mici. Aceștia puși cap la cap formează un lanț care ar uni București de Munchen, în patria produselor din carne, adică 1.500 de km distanță. Spunem acest lucru ca să vedem care este impactul acestui produs în alimentația românilor. Vrem să arătăm ce înseamnă micul ca și instituție ca și element cultural în alimentația românilor. Întotdeauna la un astfel de eveniment unde sunt producători, procesatori și consumatori exista permanent un invitat pe care nu-l sesizăm, iar acest invitat este statul. Acesta, până să fi mâncat românii micii de pe grătar, este plătit deja cu o cincime din micii cu TVA 24%, respectiv din 20 de mici, patru zboară în geanta statului. Dacă TVA ar fi 5% ar rămâne cu trei mici pe grătar în plus, adică am da doar unul statului”, a declarat, joi, Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde