Carti agricole: » Stapanul si animalul de casa

Stapanul si animalul de casa.

Alte carti din categoria: Animale de companie

Autor: Barrie Gunter

Editura: Trei

Numar de pagini: 280

Stapanul si animalul de casa Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

stapanul-si-animalul-de-casaPlecând de la peste o suta de studii de psihologie si sociologie, Barrie Gunter pune în evidenta beneficiile aduse de relatia dintre oameni si animalele lor de companie: celor mici le întareste simtul responsabilitatii, adultilor le ofera un copil-surogat sau un prilej pentru întarirea statutului social, iar pe batrâni îi ajuta sa se simta mai putin singuri.

Spre finalul cartii, autorul subliniaza si efectele terapeutice pe care câinii, pisicile, caii sau delfinii le pot avea în tratamentul persoanelor cu handicap fizic sau cu tulburari mentale.

“Copilul care este îndeajuns de mare pentru a-si asuma responsabilitatea îngrijirii si dresarii animalului poate obtine o seama de beneficii de pe urma acestei activitati. Animalele sunt fiinte foarte tolerante. Ele nu au orgolii, cum au parintii, ci accepta si daruiesc afectiune fara a pune niciun fel de conditii.

Acceptarea completa pe care o daruieste animalul poate sa îi dea copilului o încredere în sine pe care altminteri poate ca nu va reusi s-o primeasca din mediul social în care traieste.”

Animalele de companie ne ofera beneficii însemnate în ceea ce priveste sanatatea noastra mentala. Ele ne ofera sprijin emotional si ne pot ajuta sa micsoram stresul si nemultumirea. Ba mai mult, având capacitatea de a ne darui confort si stabilitate, animalele de companie au ajuns sa fie folosite cu succes ca o forma aditionala de terapie în cazul anumitor probleme psihice si comportamentale.”

Barrie Gunter este doctor în psihologie, seful Centrului de Jurnalism si Comunicare de la Universitatea din Leicester, autor si coautor al peste 50 de carti dedicate mai ales relatiilor dintre mass-media si opinia publica, precum si psihologiei ambientale sau violentei din jocurile video.

De unde poti sa cumperi cartea Stapanul si animalul de casa:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?