Sfaturi utile pentru vinul casei

| Vita de vie | de

Actualizat: 14 noiembrie 2013

sfaturi-utile-pentru-vinul-caseiSpre cinstea lor, majoritatea micilor producatori de vin sunt receptivi la sfaturile specialistilor si la noutati. Pentru acesti producatori, constienti ca mai au ceva de invatat si dornici de a-si perfectiona tehnologia de lucru, vom prezenta in lucrarea de fata practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative.

1. Conservarea mustului in gospodarie …9
Pregatirea strugurilor pentru obtinerea mustului
Dezinfecctarea recipientilor
Metode de conservare
2. Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie … 12
3. Folosirea dioxidului de sulf (SO2) in vinificatie … 15
Generalitati
Proprietatile dioxidului de sulf
Formele sub care se administreaza dioxidul de sulf
Intrebuintarile S)2 in vinificatia din mica gospodarie
4. Prepararea vinurilor din recolte avariate …44
5. Vinificarea „in alb” … 49
6. Diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri de hibrizi producatori directi …52
7. Imbunatatirea mijloacelor pentru prelucrarea strugurilor de hibrizi producatori directi …55
8. Marirea randamentului in must …58
9. Valorificarea rationala a tescovinei …63
Pastrarea tescovinei
Prepararea rachiului de tescovina
Recuperarea alcoolului din tescovina
Folosirea tescovinei ca furaj
Folosirea tescovinei ca ingrasamant organic
10. Limpezirea si stabilizarea vinurilor pe cale artificiala …74
Cleirea vinurilor
Tehnica cleirii vinului
Limpezirea si stabilizarea vinurilor albe cu bentonita
Limpezirea cu poliamide sintetice
Modul de utilizare a cleiurilor
11. Aparat pentru imbuteliere cu vacuum …89
12. Prepararea otetului in mica gospodarie …91

Care este opinia ta?

Abonamente stiri medicale Medic24
FORUM