Carti agricole: » Plantele, aliment si medicament
Plantele, aliment si medicament – Elena Nita Ibrian
Copil, matur sau vârstnic, Omul trebuie sa înteleaga ca numai hrana vie va scoate din dictionarul sau cuvântul „boala?, dar ca aceasta nu se consuma la întâmplare.
De aceea trebuie sa învatam cum se pot combina corect mâncarurile. Spre exemplu, unele alimente se digera mai repede, altele mai greu, o combinatie incorecta între ele determinând fermentatia cu toate consecintele ei dezgustatoare.
- fructele se consuma pe stomacul gol, ele avand perioada cea mai scurta de digerare si de trecere prin stomac;
-niciodata nu se combina albuminele cu proteinele. Se pot combina doua proteine de acelasi fel (produse lactate diferite: branza, smantana, iaurt), dar nu diferite (oua cu lactate)
- nu se mananca dupa ora 20;
- cand doriti un pahar de vin natural, beti-l numai pe stomacul gol, cu 30 minute inainte de masa;
- saptamanal este bine sa programati o zi de post negru; daca nu puteti consumati numai fructe sau salate de cruditati;
Multi oameni au suferit de maladii grave, dar dupa un regim de hrana vie pe care l-au respectat cu strictete, s-au insanatosit, fara ajutorul medicamentelor de sinteza, care mai mult otravesc corpul, cauzandu-i frecvent alte boli.
CUPRINS:
Capitolul 1. Ce trebuie sa stim despre legume, plante aromatice, fructe si cereale?
Capitolul 2. Lapte vegetal, sucuri, germeni
Capitolul 3. Pulberi si ceaiuri din plante
Capitolul 4. Mierea si produse ale stupului
Capitolul 5. Retete de hrana vie
Paste. Salate. Sosuri.
Torturi, aperitive.
Supe-creme si ciorbe.
Dulciuri preparate la rece
Sucuri de fructe cu miere
Tincturi