Carti agricole: » Mierea aliment si medicament

Mierea aliment si medicament.

Alte carti din categoria: Apicultura

Autor: Renate Frank

Editura: M.A.S.T.

Numar de pagini: 139

Mierea aliment si medicament Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

mierea-ca-aliment-si-medicamentA spune astazi ca mierea este un aliment benefic pare de la sine inteles. Dar tu stii de ce este mierea buna pentru sanatate? Stii cum si in ce fel e cel mai bine sa o folosesti? Stii care sunt efectele ei adevarate? Felul in care actioneaza mierea in organismul tau? Te-ai gandit ca te poate ajuta sa iti menti un metabolism corect, ca are efecte benefice asupra ficatului sau in cazul diabetului?
Cu siguranta cartea aceasta te va invata multe lucruri folositoare de la miere si vei stii mult mai bine cand sa o folosesti, cum anume e cel mai bine sa o mananci si, desigur, cum sa te bucuri in cel mai corect fel de o miere buna.


Introducere

Insemnatatea mierii, din Antichitate si pana in zilele noastre
Mierea ca aliment
Mierea – nectarul Zeilor
Mierea in medicina populara

Aparitia zaharului ca inlocuitor al mierii
Mierea – fruct al discordiei
Mierea – un produs al naturii
Formarea mierii

Compozitia mierii
Nu toate mierile sunt la fel
Depozitare si termen de valabilitate
Asigurarea calitatii si legislatia privind mierea

Cate reziduri contine mierea?
Importanta substantelor din miere pentru nutritie
Mierea, un aliment care ajuta metabolismul glucidelor
Efectul mierii aspupra metabolismului carbohidratilor in ficat

Mierea si diabeticii
Substantele minerale din miere
Importanta microelementelor din miere
Vitaminele din miere – un amestec castigator

O valorifacare mai eficienta a energiei datorita vitaminelor B
Vitamina C previne lipsa de fier
Substantele inrudite cu vitaminele
Substantele vegetale secundare – substantele bioactive din miere

Se recomanda mierea pentru pacientii cu cancer?
Substantele aromate din miere stimuleaza digestia
Acizii organici stimuleaza enzimele
Este adevarat ca mierea face sangele acid?

De unde poti sa cumperi cartea Mierea aliment si medicament:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?