Carti agricole: » Leacuri pentru sanatate

Leacuri pentru sanatate.

Alte carti din categoria: Sanatate

Autor: Constantin Parvu

Editura: ASAB

Numar de pagini: 780

Leacuri pentru sanatate Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

leacuri-pentru-sanatate-constantin-parvuIn ultimii ani oamenii au apelat si continua sa apeleze din ce in ce mai mult la tratarea cu plante a perturbarii sanatatii, provocata de agentii infectiosi sau de alte cauze.

Dezechilibrul functional sau starea patologica a unui organ din cadrul organismului se pot rezolva printr-un tratament adecvat, folosind in acest scop plantele, care genereaza si asigura energia vietii, ele fiind un permanent izvor de sanatate. Principiile active sintetizate de plante sunt prezente in corpul lor prin substante chimice simple sau complexe. Acestea sunt diferite de la o specie de planta la alta si se afla in concentratii diverse in muguri, in flori, in frunze, in tulpini, in rizomi, in bulbi si in radacini. Pentru pastrarea sau pentru recuperarea sanatatii sunt necesare consumul anumitor fructe sau seminte, folosirea infuziei, a decoctului, a maceratului glicero-hidro-alcoolic, a pulberilor rezultate din macinarea plantelor, a vinului medicinal si a otetului medicinal.

In functie de situatia data, acestea au utilizare interna prin inghitire sau externa sub forma de comprese sau de cataplasme. Bolnavul isi alege modul de tratament si acesta trebuie urmat constant pana la vindecare.

* Felul de prezentare a tratamentelor face ca aceasta carte sa fie utila fiecarui cetatean.
* Bolile sunt aduse in fata cititorului in ordine alfabetica, iar la fiecare boala sunt indicate retetele privind partea din planta ce poate fi folosita pentru tratament, calea de pregatire si modul de folosire.
* Cartea contine referiri la peste 1100 boli si alte aspecte negative de sanatate si 7227 retete ce pot fi folosite pentru tratamentul lor.
* Retetele sunt originale. Ele au fost culese din mediul satesc pe parcursul a 40 de ani de cercetare etnoterapeutica de pe intreg teritoriul Romaniei.

In paralel cu strangerea de informatii de la terapeutii satelor au fost desfasurate cercetari floristice in zonele de baza si in cele adiacente aflate la mica sau mare distanta de localitate.

Scopul a costat in cunoasterea si inventarierea plantelor medicinale. Au fost investigate stiintific sesurile de la campie, dealurile, muntii si podisuri le tarii.

Unele retete provin de pe timpul dacilor, cand plantele erau singura alternativa pentru vindecarea oamenilor.

Din experienta noastra mentionam ca prin plante au fost rezolvate multe cazuri de boli grave. De aici, deductia ca epitropul sanatatii este insusi el, pacientul, care isi orchestreaza valentele sufletesti spre scopul final de excludere a raului si imbratisarea binelui fizic, psihic si organic.

CUPRINS:
A

Abces 9
Abcesul dentar 11
Acnee 12
Acnee juvenila 14
Acrocianoza 14

Actinomicoza 14
Acufene 15
Adenite 15
Adenita gonadica 16
Adenocarcinom 16
Adenom de prostata 16

Adenoviroze 17
Aerofagie 17
Afectiuni ale sistemului nervos central 18
Afectiuni ale cavitatii bucale 18
Afectiuni ale cailor respiratorii 19
Afectiuni ale aparatului respirator 19

Afectiuni ale gingiei 20
Afectiuni ale cailor biliare 20
Afectiuni ale cailor urinare 20
Afectiuni ale prostatei 22
Afectiuni ale sângelui 22

Afectiuni ale splinei 22
Afectiuni ale stomacului (gastrice) 22
Afectiuni bronhopulmonare 23
Afectiuni cutanate 24
Afectiuni gastrointestinale 25

Afectiuni genitale 26
Afectiuni intestinale 26
Afectiuni hepatobiliare 27
Afectiuni hepatice 28
Afectiuni interne 30

Afectiuni metabolice 31
Afectiuni nervoase 31
Afectiuni oftalmice 32
Afectiuni organe pelviene 32
Afectiuni pectorale 32

Afectiuni pulmonare 33
Afectiuni renale si ale vezicii urinare 34
Afectiuni splenice 40
Afectiuni tegumentare 40
Afectiuni tub digestiv 41

Afectiuni traheale 42
Afectiuni uterine 42
Afectiuni vaginale 42
Afectiuni vasculare 43
Afectiuni vezica urinara 44

Afonie 44
Afrodiziac 45
Afte 46
Afte în gura si în gât 47
Albeata 47

Albuminurie 48
Alcoolism 49
Alergii 49
Alergii de natura reumatica 50
Alienatie mintala 50

Alinarea suferintelor femeilor lehuze 50
Alopecie 50
Amenoree 50
Ameteli 51
Amigdalita 51

Anchiloza poliarticulara 55
Anemie 55
Anemoree 59
Anexita 59
Angina difterica 59
Angina faringiana 60

Angina herpetica 60
Angina pectoral 60
Angina 61
Angiocolita cronica 63
Angiocolita 63
Anihilarea veninului de vipera 64

Anorexie 64
Antispastic 71
Anurie 71
Anxietate 71
Aritmie 73
Arsuri de soare 73

Fragmente din carte:

ABCESUL DENTAR

Reteta 1. CERENTEL (Geum urbanum): decoct din 2 linguri rizomi si radacini uscate si maruntite la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 30 minute la foc domol. Se strecoara. Se fac spalaturi locale, apoi se aplica tampoane de vata sau tifon îmbibate cu decoct.

Reteta 2. COADA SORICELULUI (Achillea millefolium): infuzie din 1 lingura flori peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa în clocot. Se lasa acoperita 15 minute. Se strecoara. Se tine în gura 2-3 minute. Se repeta la fiecare ora.

Reteta 3. GALBINELE (Lysimachia vulgaris): infuzie din 1-2 linguri pulbere planta la o cana (250 ml) peste care se toarna apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se fac spalaturi locale si gargara.

Reteta 4. MUSETEL (Matricaria recutita): infuzie din 3 linguri flori la o cana (250ml) peste care se toarna apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se tine infuzia calduta în gura cca. 5 minute. Procedeul se repeta de mai multe ori pe zi.

Reteta 5. NALBA DE CULTURA (Malva glabra): infuzie din 2 lingurite flori si frunze uscate maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute. Se strecoara. Se face gargara de mai multe ori pe zi. Dupa fiecare gargara se clateste bine gura cu infuzia obtinuta.

Reteta 6. NALBA MARE (Althaea officinalis): infuzie din 2 lingurite frunze si radacini uscate si maruntite (eventual pulbere), peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa în clocot. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se face gargara de mai multe ori pe zi. Efectul creste daca se adauga si musetel. Dupa fiecare gargara se clateste bine gura cu infuzia obtinuta.

Reteta 7. NALBA ROTUNDA (Malva neglecta): infuzie din 2 lingurite frunze si radacini uscate si maruntite (eventual pulbere), peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa în clocot. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se face gargara de mai multe ori pe zi. Efectul creste daca se adauga si musetel. Dupa gargara se clateste bine gura cu infuzia obtinuta.

Reteta 8. SALVIE (Salvia officinalis): infuzie din 2 lingurite frunze maruntite peste care se toarna 100 ml apa în clocot. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se clateste foarte bine gura.

Reteta 9. SOVARVARITA (Hypericum tetrapterum): infuzie din 2 lineari planta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa în clocot. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se fac mai multe gargare pe zi, dintre care una seara, înainte de culcare. Apoi tot cu infuzia se clateste bine gura.

Reteta 10. SULFINA (Melilotus officinalis): infuzie din 2 lingurite cu pulbere de planta sau planta uscata, maruntita, peste care se toarna 100 ml apa în clocot 4 lingurite cu planta peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa în clocot. Se 15-20 minute. Se strecoara. Se face gargara.

Reteta 11. SUNATOARE (Hypericum perforatum): infuzie din 2 linguri cu planta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa în clocot. Se lasa acoperita 15-20 minute. Se strecoara. Se fac mai multe gargare pe zi, dintre care una seara, înainte de culcare. Apoi tot cu infuzia se clateste bine gura.

Reteta 12. TATANEASA (Symphytum officinale): decoct din 4-5 linguri cu radacini maruntite la o cana (250 ml) cu apa. Se fierbe 15-20 minute într-un vas acoperit. Se strecoara. Se fac gargare si se clateste bine gura…

De unde poti sa cumperi cartea Leacuri pentru sanatate:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?