Carti agricole: » Hrana pentru sanatate

Hrana pentru sanatate.

Alte carti din categoria: Sanatate

Autor: Jethro Kloss

Editura: Corint

Numar de pagini: 256

Hrana pentru sanatate Voturi: 1 | Scor: 4.00/5

hrana-pentru-sanatateVolumul prezinta textul extras din cartea originala a medicului Jethro Kloss, Inapoi in Paradis, adaptat exigentelor cititorului modern si insotit de ilustratii necesare recunoasterii plantelor.

Inapoi la natura pentru a fi sanatosi, un indemn de mare actualitate pentru noi toti.

- Identifica si descrie componentele nutritive esentiale pentru mentinerea unui organism sanatos.

- Detaliaza importanta nutritiei adecvate si prezinta cele mai sanatoase alimente care trebuie consumate

- Cuprinde retetele favorite ale lui Kloss

Jethro Kloss este un cercetator care a avut o contributie importanta in dezvoltarea medicii naturiste si in sanatate, el a fost descris ca „un cruciat pentru o sanatate mai buna, unul dintre cei mai faimosi vindecatori naturisti“.

A fost unul dintre descoperitorii inlocuitorilor vegetali ai carnii, realizand aceste preparate cu un remarcabil simt vizual si gustativ.

Volumul reia textul original al lucrarii lui Kloss intr-o forma bogat ilustrata, adaptata exigentelor cititorului modern,  conceptiei contemporane despre un stil de viata sanatos.

Hrana pentru sanatate. Cele mai utile sfaturi din celebra lucrare „Inapoi in Paradis”

In 1911 Jethro Kloss si-a cumparat propria ferma in Tennessee, iar in curand a inceput sa administeze o fabrica de produse alimentare ecologice in Amqui. Elementul specific a lui Kloss sunt produsele din soia, el fiind primul care a inclus laptele si proteina de soia in dieta care excludea complet carnea rosie. A inventat si a produs 20 retete pe baza de soia care puteau inlocui cu succes painea, untul, branza, inghetata.

Un alt aliment sanatos recomandat de Kloss, este asa numita paine zwieback, un fel de pesmet, pe care o considera „hranitoare si usor de digerat”. Pesmetul se poate obtine taind painea in felii subtiri de un centimetru, care se lasa apoi sa se usuce la soare sau in cuptorul incalzit.

Zwieback inseamna „copt de doua ori”. Intr-o epoca in care nu existau frigidere si congelatoare, depozitarea alimentelor in conditii propice constituia o problema. Pesmetul obtinut astfel nu era atacat de mucegai.

Corpul omenesc este o masinarie foarte sensibila, minutios alcatuita, care transforma hrana in energie. Toate componentele unei masinarii se uzeaza treptat si trebuie inlocuite; tot astfel, organismul trebuie sa primeasca o hrana adecvata, pentru a-si reinnoi tesuturile si pentru a le repara pe cele vatamate.

In toate tipurile de alimente exista 50 de nutrienti, substante necesare pentru cresterea si inlocuirea tesuturilor afectate. Acestia pot fi grupati in sase categorii principale: 1.carbohidrati; 2.lipide; 3.proteine; 4.minerale; 5.vitamine; 6.apa

Jethro Kloss, autorul bestsellerului Inapoi in Paradis, a dedicat jumatate din cartea sa unei teme extrem de actuale cum este alimentatia sanatoasa. Hrana pentru sanatate reia textul original al cartii lui Kloss intr-o forma bogat ilustrata, adaptata exigentelor cititorului modern.

Cartea contine informatii bine documentate si sfaturi utile care corespund conceptiei contemporane despre un stil de viata sanatos.

Identifica si descrie componentele nutritive esentiale pentru mentinerea unui organism sanatos.

Detaliaza importanta nutritiei adecvate si prezinta cele mai sanatoase alimente care trebuie consumate.

Cuprinde retetele favorite ale lui Kloss.

Aparitia acestei carti la Editura CORINT este insotita de publicarea lucrarii Plante pentru sanatate a aceluiasi autor.

Jethro Kloss si-a dedicat intreaga sa cariera promovarii stilului de viata sanatos, aceasta culminand cu publicarea cartii Inapoi in Paradis, in anul 1939.

Kloss a dobandit experienta adunand plante si producand diverse alimente naturale, care la vremea respectiva erau singurele disponibile oamenilor care locuiau uneori la sute de kilometri departare de cel mai apropiat oras. Multe dintre sfaturile si retetele regasite in paginile acestei carti au fost mai intai experimentate de Kloss si de familia acestuia.

Desi a fost scrisa in urma cu saptezeci de ani – fiind bazata pe valorile si practicile obisnuite ale acelor vremuri – Inapoi in Paradis contine idei care alcatuiesc esenta conceptiei moderne despre o viata sanatoasa.

Hrana pentru sanatate respecta cu fidelitate textul primei lucrari a lui Kloss, Inapoi in Paradis, actualizand informatiile atunci cand este cazul. Prin noua forma de prezentare, care beneficiaza de un design atractiv si modern, facilitam accesul publicului contemporan la materialul care, alaturi de lucrarea complementara, Plante pentru sanatate, nu numai ca a trecut testul timpului, dar contine si sfaturi de mare actualitate privind adoptarea unui stil de viata mai sanatos.

CUPRINS:

Introducere

Componentele nutritive esentiale

Alimentele

Prepararea alimentelor

Tabele generale

Glosar

Index

De unde poti sa cumperi cartea Hrana pentru sanatate:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?