Carti agricole: » Ghidul homeopatic pentru familie

Ghidul homeopatic pentru familie.Ingrijeste-ti sanatatea si echilibrul in viata in mod autonom cu ajutorul ghidului de fata

Alte carti din categoria: Sanatate

Autor: Alain Horvilleur

Editura: Trei Lifestyle Publishing

Numar de pagini: 184

Ghidul homeopatic pentru familie Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

ghidul-homeopatic-pentru-familie-ingrijeste-ti-sanatatea-si-echilibrul-in-viata-in-mod-autonom-cu-ajutorul-ghidului-de-fataHomeopatia, a carei eficacitate este recunoscuta de cei care o utilizeaza, pacienti sau medici, este lipsita de efecte secundare. Pentru a va permite s-o cunoasteti si s-o utilizati cât mai bine, aceasta lucrare, care a fost actualizata în întregime, va propune:

- sa consultati dupa dorinta lista completa, în ordine alfabetica, a diferitelor maladii si a principalelor medicamente care pot avea legatura cu viata de familie;
- sa descoperiti principalele teorii ale homeopatiei si maladiile pe care le vindeca sau le usureaza;
- sa pregatiti o consultatie, sa începeti un dialog confidential cu medicul si sa-i întelegeti reteta;
- sa recurgeti la automedicatie pentru problemele mici ale vietii de zi cu zi – somn, guturai, durere de cap etc. -, precum si pentru toate patologiile caracterizate ca „rau al secolului”, cum ar fi stresul, durerea de spate, oboseala, depresia si altele; sa stabiliti, cu ajutorul unui test aprofundat, profilul homeopatic propriu sau pe cel al membrilor familiei.

Lucrarea de fata se supune preceptelor eticii contemporane, conform careia pacientul este responsabil de sanatatea sa. Niciun medic nu poate sa înteleaga mai bine decât pacientul, „din interior”, nuantele durerii de cap sau repercusiunile pe care diverse alte simptome fizice le au asupra starii lui psihice. Iata de ce pacientul poate încerca, fara niciun risc, medicamentele homeopatice în micile suferinte ale vietii cotidiene.

Totusi, medicul trebuie sa decida care este modalitatea cea mai adecvata de a trata boala declarata, boala cronica sau repetitiva, simptomul în raporturile sale cu stiinta medicala. Pentru ca el este acela care stapâneste de fapt cunoasterea medicamentelor de uz homeopatic, a modului lor de actiune si reactie si a regulilor de prescriptie a acestora.

Conjugarea ambelor competente nu se poate realiza decât în cadrul unei consultatii. Dorinta mea este ca, dincolo de rezultatele pe care le poate aduce, cartea de fata sa-i ajute pe cititori sa se pregateasca mai bine pentru întâlnirea cu medicul lor si sa înceapa cu el un dialog bazat pe sinceritate si încredere.

Dr. Alain Horvilleur

Dr. Alain Horvilleur, Secretar general al Organizatiei Medicale Homeopatice Internationale, preda homeopatia în Franta si în lume de aproape 40 de ani. A publicat numeroase carti destinate informarii marelui public si a devenit, de-a lungul anilor, autor de referinta în multe tari.

Cuprins:
Prefata
Mod de intrebuintare
Dictionar homeopatic de familie
Profiluri homeopatice ale familiei
Test
Solutia testului
Homeotipuri
Tabel cu bolile secolului
Tabelul textelor prezentate in chenar
Tabelul medicamentelor homeopatice
Index general
Trusa farmaceutica
De la A la Z celelalte tulburar

De unde poti sa cumperi cartea Ghidul homeopatic pentru familie:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?