Carti agricole: » Ghid practic pentru diabetici Masuri preventive, tratamente, alimentatie corecta

Ghid practic pentru diabetici Masuri preventive, tratamente, alimentatie corecta.

Alte carti din categoria: Sanatate

Autor: Yves Mallette

Editura: Humanitas

Numar de pagini: 160

Ghid practic pentru diabetici Masuri preventive, tratamente, alimentatie corecta Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

ghid-practic-diabetici-masuri-preventive-tratamente-alimentatie-corecta…sursa principala de energie a fiintelor umane este o substanta simpla din familia zaharurilor, numita glucoza, care se gaseste in fructe, lapte, anumite legume bogate in amidon si zaharuri. In timpul digestiei pancreasul produce un hormon, insulina, care transforma hrana in glucoza, folosita mai apoi drept „carburant” de organism.

Diabetul este definit ca o conditie medicala anormala, caracterizata prin incapacitatea pancreasului de produce suficienta insulina sau de a o folosi in mod corespunzator. Ceea ce face ca celulele sa nu mai raspunda corect la insulina, perturband intregul proces metabolic de asimilare al glucozei. Glucoza nu mai hraneste celulele si acestea mor de foame.

Pe scurt, diabetul de tip 2 conduce la invaliditate si creste riscul suferintelor cardiace si circulatorii.

Dupa ce pe parcursul ultimelor decenii s-a raspândit din ce în ce mai mult la scara mondiala, astazi dibaetul de tip 2 a luat proportii alarmante. Or, aceasta este o boala ce poate afecta grav sanatatea.

De aici si importanta cunoasterii riscurilor la care ne expune si a modalitatilor prin care putem s-o evitam sau sa-i frânam evolutia.

Ce este, mai exact, diabetul de tip 2?
La ce tipuri de complicatii medicale poate duce?
Cum pot fi ele prevenite?
Exista vreo posibilitate de curmare a agravarii unei astfel de maladii?
Si ce trebuie sa manânce oare un diabetic?

În prezent, depistarea diabetului de tip 2 se face din faze incipiente. Avem la îndemâna mijloace simple, dar riguroase de reducere a gravitatii lui. Scris în lumina actualelor descoperiri stiintifice în domeniu, ghidul de fata pune accent pe absolut toate aspectele bolii.

Întelegând-o mai bine si stiind care sunt cerintele si restrictiile tratamentelor specifice, fiecare persoana diabetica va putea duce o viata perfect normala.

CUPRINS:

Introducere

1.Cateva statistici
Costuri aferente

2.Ce este diabetul?
Mecanismul
Disfunctii
Tipurile de diabet. Diabet de tip 1. Diabet de tip 2. Diabetul gestational.
Alte tipuri de diabet.

3.Cauze si factori de risc
Genele
Alimentatia defectuoasa si sedentarismul
Obezitatea
Grupuri etnice predispuse unui risc sporit de imbolnavire
Anomalia glicemiei
Factori de risc prezentati pe scurt

4.Simptome si complicatii
Simptome
Diagnosticare
Complicatii
Inima
Rinichii
Ochii
Nervii
Starea hiperosmolara
Hipoglicemia

5.Tratamentul
Alegeri alimentare corecte
Glucidele
Indicele glicemic
Incarcatura glicemica
Raspunsul insulinic
Utilitatea aprecierii cantitatii de glucide
O chestiune de cantitate
Zaharul
Edulcorantii
Fructele si legumele
Micronutrimentele
Fibrele alimentare
Proteinele
Substantele grase
Acizii grasi Omega 3
Alcoolul si diabetul
Etichetarea nutritionala
Persoanele in varsta
Frecventa meselor si a gustarilor
Cateva sfaturi si trucuri

Activitatea fizica
Miscati-va un pic mai mult
Cat de frecvent?
In ce moment?
Temeri?
Controlul greutatii
Greutatea normala
Nu va enervati
Medicamentele
Hipoglicemiantele
Antihiperglicemiantele
Insulina injectabila
Formularea intrebarilor
Glucometrul
O abordare prea prudenta?
Produsele naturiste

6.Progresele inregistrate de cercetare
Genetica
Alte exemple de programe de cercetare

Concluzii

De unde poti sa cumperi cartea Ghid practic pentru diabetici Masuri preventive, tratamente, alimentatie corecta:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?