Carti agricole: » Germeni si vlastari

Germeni si vlastari.Surse de sanatate si energie

Alte carti din categoria: Sanatate

Autor: Ligia Pop

Editura: Curtea Veche

Numar de pagini: 104

Germeni si vlastari Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

germeni-si-vlastari-surse-de-sanatate-si-energieAutoarea volumului de fata, Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV online „Ligia’s Kitchen“ si „De vorba cu Ligia“, organizeaza anual expozitii raw food nationale si sustine demonstratii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris doua carti pe aceeasi tema: Retete Vegane Fara Foc (Curtea Veche Publishing, 2012), Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi.

Ligia Pop a adunat în aceasta carte sfaturi si instructiuni pentru cresterea semintelor germinate sub forma de vlastari, doze naturale concentrate de proteine, vitamine, minerale si enzime care vor fi usor de asimilat si de folosit în corpul nostru.

Germenii si vlastarii au ocupat un loc important în alimentatia oamenilor înca din vechime. Se mentioneaza ca popoarele asiatice îi consumau înca din anul 3000 î.H., pastrând traditia alimentara pâna în zilele noastre. Va invitam sa învatati cum sa cresteti germenii si vlastarii si sa-i consumati pentru sanatate si vitalitate! „Hrana sa va fie medicament.“ Hippocrate

CUPRINS:

De ce am consuma vlastari si germeni?
Sfaturi generale

Ustensile necesare
Potentiale probleme

Iarba de grâu
Suc de grâu

Vlastari din seminte de floarea-soarelui
Vlastari din alfalfa (lucerna)

Vlastari din broccoli
Vlastari de fasole mung si linte portocalie

Vlastari din boabe de mazare verde
Vlastari din ridiche alba sau rosie

Vlastari din trifoi
Germeni de hrisca

Vlastari din boabe de naut si adzuki
Germeni din quinoa

Vlastari din kale
Note si referinte

Fragment din carte:

Daca locuiti la casa, va recomand sa va plantati grâul încoltit la umbra, sub un copac, unde nu va creste nimic de obicei. Noi plantam asa primavara si vara si avem rezultate excelente.

Plantam în petice mici, de 50/50 cm, dupa doua saptamâni plantam alt grâu si tot asa. Daca aveti animale domestice sau de companie, aveti grija sa îngraditi spatiul, fiindca veti avea surpriza sa va gasiti pisica tolanita pe iarba de grâu sau rontaind iarba.

Iarba de grâu crescuta în felul acesta estecea mai frumoasa si sanatoasa iarba pe care o puteti obtine. Arata minunat, primeste lumina si energie naturale de la soare, dar si din energia terestra.

Cantitatea de clorofila este dubla în iarba crescuta natural. Va recomand sa încercati, chiar daca locuiti la bloc si aveti un petic
de pamânt unde ati putea planta câteva boabe.

Pentru beneficii maxime, plantele trebuie recoltate toate odata, în a 7-a sau a 10-a zi, daca vremea este calda, iar pe timp de iarna
chiar si în a 14-a sau a 15-a zi.

Plantele se vor pastra în frigider, într-un recipient de sticla cu capac. Daca doriti sa le consumati înainte de a 7-a zi, atunci puteti sa
le recoltati pe parcurs si nu este nicio problema.

un indiciu clar ca plantele sunt gata de consumat este aparitia unui alt fir de planta, ca o ramificatie, lânga primul fir de grâu. Dupa
recoltare, pamântul nu se va mai putea refolosi, deoarece va fi complet acoperit de radacini.
…………………….

•Ce seminte sa folosim?

Trebuie sa folositi seminte naturale, bio daca e posibil, nemodificate genetic si cumparate din surse sigure.

•De ce nu îmi germineaza semintele?

De cele mai multe ori, semintele care sunt modificate genetic, care sunt tratate excesiv sau care sunt mai vechi de 2 ani nu au puterea sa germineze. Am avut surprize chiar si cu grâul bio cumparat din magazine Plafar, ori germina partial, ori nu germina deloc, ori se mucegaia foarte repede.
Semintele bio care nu germineaza si care se strica sunt sigur mai vechi de 2–3 ani, chiar daca termenul de garantie nu indica asta. Din pacate, multi producatori trec pe ambalaj un termen de garantie fictiv, cu scopul de a-si vinde marfa.

•Ce tavi sa folosim?

Folositi jardiniere, tavite din plastic de unica folosinta, tavi sau ghivece patrate sau dreptunghiulare, care au înaltimea minima de 5–7 cm. Nu va pot spune însa cu exactitate câte tavi de grâu sunt necesare pentru o doza de 60 ml sau pentru o familie de 2–4 persoane. Cantitatea de suc pe care o puteti obtine depinde de marimea tavilor, de cât de uscata este iarba de grâu, de înaltimea ierbii etc.
…………………………

De unde poti sa cumperi cartea Germeni si vlastari:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?