Carti agricole: » Gateste cu vin

Gateste cu vin.

Alte carti din categoria: Culinar

Autor: Ghid Gourmet

Editura: House of Guides

Numar de pagini: 232

Gateste cu vin Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

gateste-cu-vin

Dupa o descriere sumara a principalelor tipuri de vinuri si a regiunilor viticole din Franta, Italia, precum si a unora din alte parti ale lumii, cititorul afla despre diversele caracteristici ale acestei bauturi (culoare, buchet, continut de zahar, concentratie alcoolica), considerente luate in calcul la alegerea tipului de vin, pentru o asortare perfecta cu meniul servit.

Retetele prezentate, in care vinul este folosit pentru îmbogatirea gustului si aromei preparatului rezultat, sunt însotite de imagini deosebit de atragatoare, stârnind apetitul, curiozitatea si dorinta de a realiza preparatele respective.

Retetele prezentate sunt structurate pe zece capitole, cuprinzând tot atâtea categorii: antreuri si supe, salate si sosuri pentru acestea, mâncaruri celebre europene, preparate pe baza de carne de vita, porc si miel, preparate pe baza de carne de pasare, fructe de mare, paste, garnituri, preparate pentru micul dejun si deserturi. În mod deosebit, sunt de remarcat retetele preparatelor clasice europene, care evoca amintirea unui trecut elegant si rafinat, ce poate fi însa recreat prin respectarea retetelor originale.

Multe retete reprezinta o varianta moderna a celor traditionale, prin folosirea de ingrediente noi, cum ar fi mirin-ul (vin japonez din orez), fulgii de migdale sau ciupercile shiitake.

De asemenea, sunt incluse retete ale unor preparate traditionale din Europa, Asia ori America de Nord si de Sud. Simplitatea eleganta a acestei carti va putea fi apreciata atât de cei care vor sa se perfectioneze în arta gastronomiei, cât si de cei care ajung în bucatarie doar ocazional, aceasta mai ales datorita faptului ca instructiunile sunt foarte usor de urmarit iar ingredientele sunt disponibile în magazinele autohtone.

De unde poti sa cumperi cartea Gateste cu vin:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?