Carti agricole: » Dieta si nutritie O abordare ayurvedica a alimentatiei

Dieta si nutritie O abordare ayurvedica a alimentatiei.

Alte carti din categoria: Sanatate

Autor: dr. Rudolph Ballentine

Editura: Curtea Veche

Numar de pagini: 656

Dieta si nutritie O abordare ayurvedica a alimentatiei Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

dieta-si-nutritie-o-abordare-ayurvedica-a-alimentatiei”Dieta si nutritie” este o carte extrem de complexa, care cuprinde o perspectiva holistica (atât din punct de vedere oriental, cât si occidental) asupra unuia dintre cele mai importante aspecte ale mediului ecologic: alimentatia.

Miscarea anumitor minerale si compusi de natura vegetala sau animala în interiorul organismului uman este cunoscuta, în general, sub numele de nutritie.

Sectiunile acestui volum furnizeaza cititorului informatii exacte si utile legate de o istorie a tipurilor de alimentatie occidentala, descrierea amanuntita a elementelor esentiale din alimente (vitamine, minerale, proteine, grasimi, carbohidrati), sfaturi privind alcatuirea unei diete echilibrate, stadiile (transformarile) prin care trece hrana în interiorul organismului uman, o abordare ayurvedica a alimentatiei, precum si o prezentare a efectelor pe care le au alimentatia si obiceiurile ali-mentare asupra mintii, emotiilor si constiintei.

Stilul concis si clar al cartii completeaza aceasta perspectiva cuprinzatoare asupra diverselor fatete ale nutritiei si ale relatiei dintre dieta si starea de bine fizica si psiho-emotionala.

Suntem constienti de faptul ca sanatatea este un capital care trebuie pastrat, ca actualul stil de viata este raspunzator de suferintele fizice, ca sufletul si trupul nu sunt entitati ce trebuie luate separat, ca legatura omului cu universul este importanta pentru regasirea echilibrului psihic, fizic si spiritual.

Caile medicinei clasice se îmbogatesc, viziunea asupra bolii si bolnavilor se schimba, iar informatia constituie un aspect important al profilaxiei medicale.

Dr. Rudolph Ballentine, un cunoscut specialist în domeniul medicinei alternative si complementare, trateaza acest subiect cu mare rigurozitate, dar si cu o rara bogatie de nuante, îmbinând cunoasterea stiintifica actuala cu o traditie milenara, extrem de valoroasa.

De unde poti sa cumperi cartea Dieta si nutritie O abordare ayurvedica a alimentatiei:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?