Carti agricole: » Cultura trandafirilor

Cultura trandafirilor.

Alte carti din categoria: Plante

Autor: Eckart Haechen

Editura: M.A.S.T.

Numar de pagini: 126

Cultura trandafirilor Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

cultura-trandafirilorTrandafirul este floarea cea mai strans legata de istoria omenirii. In legende, basme, obiceiuri, medicina traditionala, arta sau publicitate, vom observa ca el isi gaseste un rol in aproape toate domeniile. Aceasta nu se datoreaza numai fumusetii florii sau contrastului apparent dintre delicatetea trandafirului inflorit si “agrestivitatea” spinilor sai. Mult mai mult conteaza aureola care invaluie, in subconstientul nostru, caracterul simbolic al florii.

Simbolistica trandafirului este atat de cuprinzatoare, incat numai pe aceasta tema au fost scrise volume intregi.

Asadar, nu este de mirare ca in fiecare gradina gasim trandafiri – uneori intalnim aranjamente minunate care opresc trecatorii si pe care oricine si i-ar dori. Exista si gradini in care creste numai cate un trandafir. dar acesta iese in evidenta in mod placut.

Numarul cartilor despre trandafiri este imens, numarul cataloagelor cu imagini minunate, tiparite anual, este imposibil de aproximat.

Cine nu este in domeniu va fi coplesit de bogatia sortimentelor. Ofertele “cinstite”, care prezinta atat avantaje cat si dezavantaje, sunt mult mai valoroase decat cele care ne arata “cei mai buni” si “cei mai frumosi” trandafiri.

Flori desavarsite nu exista, asa cum in viata nimic nu este perfect. Important este sa fie ales trandafirul potrivit si sa fie amplasat in mod corect in gradina.

Aceasta carte va incerca sa indrume cititorii in alegerea trandafirilor, plantarea si ingrijirea lor, utilizarea lor in gradina si combinarea lor cu alte specii de plante decorative. Soiurile de trandafiri vor fi prezentate sumar deoarece in fiecare an apar in comert altele noi.

Exemplele prezentate aici nu trebuie sa fie singurul criteriu de apreciere – cea mai importanta pepiniera sau cel mai apropriat specialist va pot recomanda cu siguranta trandafiriii cei mai potriviti conditiilor locale.

Cuvant inainte p3
Introducere p7
Plantarea si ingrijirea p18
Amplasarea trandafirilor in gradina p36
Trandafirii salbatici p40
Trandafiri-arbusti p47
Trandafiri cataratori p53
Tarndafiri taratori p61
Trandafiri pentru straturi, trandafiri nobili, trandafiri pitici p66
Trandafiri cu trunchi p83
Trandafiri pentru ghivece si jardinire p86
Trandafiri ADR p91
Boli si daunatori p95
Bibliografie p118
Sursele ilustratiilor 118
Index 119

De unde poti sa cumperi cartea Cultura trandafirilor:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?