Carti agricole: » Crescatoria de curcani
Carnea de curcan, bogata in albumina si cu putine calorii, este singurul sortiment de carne al carui consum creste de la an la an. Aceasta carte are ca obiectiv clairificarea tuturor dificultatilor ce apar in cresterea complexa a curcanilor, de la incurbarea oualor pana la transarea in vederea vanzarii.
Climatizarea (temperatura, ventiltie)…23
Faza ingrasarii (din cea de-a saptea saptamana pana la sfarsitul perioadei de ingrasare)…26
Conditii de intretinere…26
Conditii climatice…26
Capacitatea de ingrasare….28
Influenta temperaturii..35
Influenta fazei de crestere…35
Influenta starii de sanatate a animalului…36
Furajele si hranirea…37
Ingrasarea intensiva sau extensiva…41
Furajarea curcanilor…42
Hranirea curcilor…43
Masuri profilactice de igiena…44
Curatare si dezinfectie…44
Grajdul si utilitatile sale…44
Sistemul de alimentare cu apa de baut…46
Masuri imunoprofilactice si terapeutice…47
Imunoprofilaxie…47
Programe de vaccinare…48
Diagnostic…50
Terapie…51
Tratament injectabil…52
Medicatia prin hrana…53
Cele mai importante boli ale curcanilor…54
Infectii virale…54
Diverse boli ale curcanilor…54
Reglementari juridice prinvind epizotiile si conditiile de giena…90
Vaccinurile obligatorii…90
Ambalarea si incarcarea in camioane…93
Taierea…94
Comercilaizarea…98
Analiza costurilor…99
Cresterea alternativa a curcanilor…101
Alegerea rasei…102
Cresterea…104
Hranirea…104
Compozitia hranei…106
Sanatatea animalelor…107
Comercializarea carnii ecologice…107