Carti agricole: » Caisul si Piersicul

Caisul si Piersicul.

Alte carti din categoria: Pomi fructiferi

Autor: L. Chira, V. Chereji, M. Roman

Editura: M.A.S.T.

Numar de pagini: 268

Caisul si Piersicul Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

caisul-si-piersiculCultura caisului, ale carui fructe – caisele – sunt ofarte solicitate atat pentru consum in stare proaspata, cat si in industria alimentara, a fost mult timp, privita cu neincredere, chiar considerata riscanta, datorita mai ales unor insusiri biologice legate de originea sa geografica: rezistenta slaba la ger, sensibilitatea la unele boli specifice, pieirea prematura a pomilor in livada, sezonul scurt de maturare a fructelor si durata scurta de pastrare a acestora.   In acest sens, cercetarile descrise in prezenta lucrare se doresc a fi o modesta contributie adusa la clarificarea unor aspecte din domeniul valorificarii caiselor.

Cultura caisului
Cap I. Importanta culturii caisului si aria sa de raspandire … 11
Cap II. Particularitati biologice ale creterii si rodirii caisului … 24
Cap III. Cerintele caisului fata de factorii de mediu … 36
Cap IV. Soiuri de cais … 44
Cap V. Producerea materialului saditor…57
Cap VI. Agrotehnica aplicata in livezile de cais…71
Cap VII. Bolile si daunatorii caisului si piersicului…124
Cap VIII. Recoltarea si valorificarea caiselor…164

Cultura piersicului
Cap I. Cultura piersicului pe plan mondial si in tara noastra…191
Cap II. Particularitati biologice ale piersicului…201
Cap III. Cerintele piersicului fata de factorii de mediu…210
Cap IV. Soiuri si portaloi de piersic…215
Cap V. Infiintarea si intretinerea plantatiilor de peirsic…228
Cap VI. Agrotehnica aplicata in livezile de peirsic…244

De unde poti sa cumperi cartea Caisul si Piersicul:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?