Carti agricole: » Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi

Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi.

Alte carti din categoria: Culinar

Autor: Patricia Alexandra Pop

Editura: House of Guides

Numar de pagini: 176

Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

bucataria-romaneasca-de-la-1841-pana-astaziCartea de fata îsi doreste a fi o calatorie prin toate zonele României, pentru a scoate la lumina gastronomia neaosa româneasca, cu retete stravechi, desprinse din caietele prafuite ale bunicilor, pentru ca în final sa încheie aceasta incursiune cu delicioase retete ale bucatariei moderne, în care regasim influentele internationale.

Pelerinajul culinar prin cele 8 zone ale tarii (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia si Oltenia) dezvaluie arta gatitului simplu, traditional, bazat pe recoltele pamântului si produsele obtinute cu munca în propria gospodarie, dar mestesugite cu farmec pitoresc, si învaluite de misterul traditiilor vechi.

Volumul prezinta o bucatarie savuroasa, de cele mai multe ori cu aroma istorica, reunind retete din toate colturile tarii, structurate pe capitole în Aperitive si Gustari, Supe, Ciorbe si Borsuri, Feluri principale, Garnituri, Sosuri si Deserturi, o carte care raspunde atât curiozitatii românilor, cât si memoriei lor gustative.

De unde poti sa cumperi cartea Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?