Carti agricole: » Atlas botanic

Atlas botanic.

Alte carti din categoria: Gradinarit, Plante, Plante de interior

Autor: Gheorghe Mohan, Aurel Ardelean

Editura: Alfa All

Numar de pagini: 240

Atlas botanic Voturi: 5 | Scor: 4.20/5

atlas-botanicPlantele reprezinta o parte vitala a zestrei naturale mondiale, un element esential al mentinerii vietii pe Terra si o resursa principala pentru viitor.

Atlasul botanic este o lucrare complexa care ilustreaza principalele grupe de plante inferioare (briofitele) si pe cele mai evoluate reprezentate de ferigi, gimnosperme si angiosperme, majoritatea din flora spontana a Romaniei.

Contine peste 1 200 de ilustratii color.

Ponderea cea mai mare a atlasului este reprezentata de plantele superioare cu flori (angiosperme), care sunt grupate dupa ecologia si raspandirea lor pe zone de vegetatie. Astfel, sunt ilustrate plantele lemnoase – arbori si arbusti, plantele erbacee – de campie, paduri, de saratura, de nisipuri, acvatice si de mlastini, plante alpine si subalpine, relicte si ocrotite din flora Romanei.

Tinand cont de faptul ca plantele ne infrumuseteaza viata, am prezentat Plantele decorative de sera si apartament, pe cele din parcuri si gradini, dar si pe cele medicinale si aromatice – care reprezinta sursa unor importante principii active folosite in medicina si farmacie.

De unde poti sa cumperi cartea Atlas botanic:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?