16 iunie - 2:18 am
În cartea „Produse lactate - tehnologii si retete de obtinere“ gasiti informatii de baza pentru prelucrarea laptelui si multe exemple practice cu indicatii pas cu pas, retete clasice si de specialitati.
Produsele din lapte sunt de importanta maxima în alimentatia noastra zilnica. Nu trebuie mereu cumparate de la magazin pentru ca ele pot fi preparate de noi însine. Multi comercianti directi ofera o gama de produse lactate fabricate de ei. Daca, însa, ne asiguram o sursa de lapte (cumparat sau de la propriile animale) putem usor concura cu oricare dintre acestia.
Fabricarea fiecarui produs este explicata eficient si pe întelesul tuturor - încercati si dumneavoastra - chiar si cu putin ajutor veti avea un succes extraordinar!
Cuprins:
Informatii de baza pentru prelucrarea laptelui
Multe...
13 iunie - 2:55 am
Odata cu integrarea in Uniunea Europeana cerintele impuse producatorilor si procesatorilor de lapte pun in pericol numeroase afaceri mici si foarte mici. Accesul la informatia moderna este esential pentru a desfasura o afacere in domeniul laptelui. Cei care vor reusi sa se adapteze prin folosirea unor tehnologii moderne si aplicarea unor cunostinte avansate vor reusi nu doar sa supravietuiasca ci sa prospere.
1. Fundamentarea etologica a exploatarii vacilor de lapte ... 11
Aspecte generale
Comportamentul de ingestie sau alimentar la vacile de lapte
Comportamentul social la vacile de lapte
Comportamentul de odihna si somn la vacile de lapte
Alte tipuri de comportamente (de eliminare, ingrijiri corporale, comunicare, adaptare si de explorare) la vacile de lapte
Tulburari de comportament, in relatie cu exploatarea vacilor de lapte
2. Baza...
13 iunie - 2:53 am
Vitele sunt cea mai importanta specie de animale din agricultura ecologica. Hranirea lor corespunzatoare este o premisa a sanatatii, bunastarii si randamentului lor. Practicantii agriculturii ecologice se confrunta deseori cu dificultuati in stabilirea unei ratii corecte de rhana pentru vitele lor. Aceasta carte atrage atentia asupra factorilor critici si ofera recomandari pentru o furajare corecta.
Functiile segmentelor individuale de stomac s iintestin
Ciurul
Burduful
Foiosul
Cheagul
Intestinul subtire
Intestinul gros
Caracteristici ale digestiei rumegatoarelor
Rumegatul
Procesarea proteinelor
Procesarea energiei
Estimarea vlaorii nutritive
Energia
Carbohidrati, fibre
Proteinele
Minerale, vitamine
Consumul de hrana
Necesarul de nutrienti
Necesarul de substante nutritive al vitelor pentru carne
Necesarul de nutrienti al boilor pentru ingrasat
Necesarul de nutrienti al vacilor de lapte
Furajele verzi
Hrana de cultura
Conservarea hranei
Pregatirea fanului
Pregatirea silozului
Hrana de completare
Vacile de lapte
Faza neproductiva si pregatirea fatarii
Perioada aftarii
Faza de randament maxim si fertilitate
Evaluarea conditiei corporale (BCS) si...
13 iunie - 2:51 am
Vacile sunt animale blande si extrem de utile, produsele lor sunt pe toate mesele. Aceasta carte le dezvaluie crescatorilor tot ce trebuie sa stie despre cresterea corecta a vacilor. Iata subiectele pe scurt: Contactul cu vacile; Premize pentru crestere; Rase, productivitate, imperechere; Hranire; Pasunatul si stabulatia; Inseminarea, sarcina, fatarea; Ingrijirea viteilor; Mulsul, laptele, lactatele.
Vaca si omul
De la bour la animalul domestic
Cateva cuvinte despre sufletul vacii
Vaca privita ca individ
Vaca in cadrul cirezii
Vaca in ipostaza de mama
Contactul cu vaca
Contactul cu vaca in aer liber
Contactul cu vaca in grajd
Premize necesare pentru cresterea unei vaci
Cladirile
Grajdul
Animalele
Utilaje
Timpul
Cunostintele
Banii
Vaca si corpul ei
Structura si functiile corpului
Ugerul
Organele tractului digestiv
Tulburarile metabolice
Bolile infectioase
Si vaca are nevoie de igiena personala
Cresterea vacilor
Cate ceva despre rasele de vaci
Jersey
Rotvieh
Fleckvieh
Waldervieh
Braunvieh
Gelbvieh
Rotbunte
Schwarzbuntee
Ce rasa sa cresc?
Capacitatea de productie si...
13 iunie - 2:49 am
Diferenta din volumul de fata si cele similare rezida in conceptul de organizare. In timp ce majoritatea cartilor prezinta bolile sistematic in functie de organele afectate sau de cauzele imbolnavirii, noi am decis sa punem in prim-plan primele manifestari vizibile ale bolii. Numarul mare de fotografii va prezinta simptomele caracteristice usor de recunoscut, cu ajutorul carora sa puteti identifica boala. Simptomele sunt clasificate in functie de zona corpului afectata, pentru a se obtine o sistematizare si mai precisa. Descrierile suplimentare ale bolilor servesc la punerea unui diagnostic si mai sigur. Crescatorul lipsit de cunostinte in domeniul medicinii veterinare va gasi in aceasta carte un ajutor de nadejde pentru recunoasterea in mare a bolilor la bovine, iar medicul veerinar o...
13 iunie - 2:46 am
Aceasta carte,bogata in schite,figuri si imagini va ofera explicatii-insotite de exemple practice-privind tot ceea ce trebuie sa stie un agricultor despre constructia unui adapost pentru vaci.
1. Relatia om-animal ca principiu fundamental al exploatarii bovinelor
2. Raportul cos-utilitate in domeniul constructiei grajdurilor
1. Masa corporala si dimensiuni
2. Nevoi importante ale bovinelor
Putina teorie despre comportamentul animal
Ciclul cotidian
Odihna
Deplasarea
Hranirea
Adaparea
Urinarea si defecarea
Comportamentul social
Relatia mama-vitel
Cautarea confortului
3. Cai naturale de ingrijire a sanatatii la vaci
4. Stabulatia libera
Proiectarea zonei de odihna
Caldiri acoperite si deschise
Zona de circulatie
5. Adapost cu cusete
Cele trei zone libere
Cele trei tipuri de cusete
Dimensiunile cusetelor
Construirea cusetelor
Salteaua din paie si balegar
6. Asternutul inlocuit zilnic si asternutul inlocuit la intervale mari de timp
Spatiul necesar pentru odihna si relaxare
Premize pentru functionarea corecta a garajului
7. Pardoseala din gratare de beton
Spatiu necesar
Executia...
12 iunie - 4:22 pm
Autorul a renuntat intentionat la volumul mare de teorie, pentru ca aceasta carte sa devina un ghid explicit pentru ingrijitorii de vaci. Este o carte de practica in grajd. Cei care se ocupa de intretinerea copitelor nu traiesc si nu lucreaza in sala de operatii, de aceea tema copitelor este tratata intr-un cadru real, cu multe aspecte