Carti agricole: » Culinar



Culinar

cuptoare-de-paine-si-pizza-retete-incluse

Cuptoare de paine si pizza

19 iunie - 9:49 pm

De sute de ani, coacerea pâinii face parte din viata noastra de zi cu zi, iar în ultima vreme coacerea pizzei a devenit o activitatea din ce în ce mai raspândita. Cartea prezinta etapele construirii diferitelor modele de cuptoare pentru pâine si pizza, precum si tehnicile de coacere corespunzatoare. Pe lânga cuptoarele de pâine pentru familie sunt incluse prezentari de cuptoare cu capacitate de patru pizza si unele cuptoare mai mari, pentru restaurante. Însa un cuptor nu înseamna nimic fara retetele potrivite. Tocmai de aceea, retetele prezentate în a doua partea a cartii trebuie neaparat încercate! Cuprins: Cuptoare de interior pentru pâine Cuptoare traditionale pentru Interior Amplasarea cuptoarelor de pâine moderne Cuptoare de pâine amplasate în gradina Cuptoare de pâine cu doua camere Cuptoare moderne Cuptoare de pizza Cuptoare de pizza...

bucate-vinuri-si-obiceiuri-romanesti

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti

19 iunie - 6:15 pm

Bestseller romanesc: - un tezaur de bucatarie veche taraneasca cartea noastra este o selectie de pe coclaurii post-dacici, de mincaruri alese, fie pentru ca sunt strict rominesti sau foarte populare prin farfuriile noastre - dar si cu un nustiuce local, fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facind parte din spiritualitatea romineasca (pasca). E vorba in primul rind de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si tirgoveata, dar si de bucataria rominizata (pe) foc; o cultura se intrevede, fie ca e nascuta in bordeie sarace ale Baraganului, fie prin stinile Marginimii si Maramuresului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii. a cutreierat, asa dupa cum el insusi...

ghid-terapeutic-naturist-si-retete-de-post

Ghid terapeutic naturist si retete de post

19 iunie - 6:13 pm

ofera bolnavilor posibilitatea unei vindecari ce elimina riscurile efectelor secundare ale medicamentelor de sinteza. Principiile active din plante, legume, cereale, fructe dezintoxica organismul, purifica singele si intaresc astfel sistemul imunitar, revitalizind intregul organism. Un adevarat ghid al sanatatii, cartea prezinta virtutile naturopatiei, urmarind in amanunt efectele benefice pentru organism ale unor plante, legume, cereale si fructe ce se gasesc si la noi in tara. In acelasi timp, in structura cartii sint cuprinse peste 500 de retete culinare care pun in valoare calitatile alimentelor naturale. Compendiu de cereale, condimente, fructe, legume, produse apicole si peste Afectiuni si tratamente Retete pentru oameni bolnavi Retete pentru oameni sanatosi Combinarea alimentelor pentru o buna...

salate

Salate

19 iunie - 6:12 pm

Cele mai bune retete pentru a savura o salata buna. - Ce trebuie sa stii despre laptuci, legume si alte ingrediente folosite la prepararea salatelor - Ce sa cumperi, cum sa le pastrezi si cum sa le folosesti - Cum sa le prepari si ce sosuri sa folosesti - Retete clasice si retete inedite. Acest lexicon al salatelor constituie o introducere in lumea bogata a salatelor – de la ingredientele de baza, la tehnicile cele mai importante de gatit, prin intermediul unor retete diverse. Toate retetele sunt insotite de o caseta continând informatii in rezumat privitoare la ingredientele de baza, gradul de dificultate si durata prepararii. Cartea este structurata astfel: · verdeturi si salate · ingrediente · sosuri · retete clasice · salate verzi · verdeturi si salate de cruditati · salate...

sosuri

Sosuri

19 iunie - 6:10 pm

Modalitati delicioase de imbunatatire a oricarui fel de mancare - Sosuri de baza, sosuri clasice si retetele principale - Numeroase retete pentru mancaruri din carne, peste, legume, paste fainoase si deserturi - Sosuri exotice si sosuri pentru inmuiat, aperitive si chutney - Ce sosuri se potrivesc la diverse feluri de mancare, ajutor in caz de nereusita si index culinar - Instructiuni simple si usor de urmat pentru oricine, de la bucatarul incepator la experimentatul bucatar-sef. Cartea este structurata pe tipuri de sosuri, si anume: · sosuri clasice, bulionuri de carne si marinate · sosuri pentru diverse feluri de carne sau pui · sosuri pentru peste si fructe de mare · sosuri pentru legume · sosuri pentru paste · sosuri pentru salate · sosuri Salsa, sosuri Chutney si alte sosuri subtiri · sosuri dulci. De...

cartea-sucurilor-si-nectarelor

Cartea sucurilor si a nectarelor

19 iunie - 6:08 pm

se bazeaza pe doua principii esentiale: mai intii ca extragerea sucurilor este simpla, daca ne facem un obicei din aceasta, iar in al doilea rind ca prepararea zilnica a sucurilor constituie o modalitate delicioasa de a fi si de a va mentine sanatos. Capitolul introductiv ofera toate informatiile necesare pentru a va initia in obtinerea sucurilor, de la modul de alegere a celor mai bune ingrediente, pina la alegerea echipamentului cu care veti obtine rezultate optime. Esenta cartii o reprezinta cele special selectate, organizate in functie de ingredientul principal i aveti posibilitatea de a alege amestecuri in functie de papilele gustative proprii sau, pur si simplu in functie de ceea ce exista in frigider. Pentru fiecare suc si nectar este...

1001-retete-culinare

1001 retete culinare

19 iunie - 6:02 pm

Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai... Mâncarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mâncarea e cultura în egala masura cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci când cartea este despre mâncare, e o întâlnire inedita, care nu trebuie ratata. 1001 de retete culinare e o ciocnire de culturi si civilizatii gastronomice. Ea se rasfoieste si se gateste, se citeste si se gusta, printre savori, pofte, delicii si experimente. Un volum pantagruelic ca o vesnica si irezistibila invitatie la masa... Veti gusta preparate picante vândute pe strazile din Indonezia, supe de peste servite în elegantele restaurante pariziene, paste facute de...

carte-regala-de-bucate-principesa-margareta

Carte regala de bucate

19 iunie - 5:54 pm

Titlul cartii nu contine nici o metafora si nici o ironie. Sunt fericita ca va pot oferi o carte de bucate, regala la modul propriu. stim cu totii cât de importanta a fost si ramâne, în ritualul si actiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea. De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta traditie, frumos, calitate si experienta în comportamentul public, încât astazi împartasirea lor este o binefacere. Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai pretios si mai frumos este reflexul mândru al oricarei gazde, purtatoare de coroana regala sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea îmbraca vesmintele simbolice ale unei întregi natiuni, istorii, culturi sau traditii, ea are un înteles si o însemnatate în...

bucataria-bazata-pe-cruditati-si-pe-alimente-vii-doreen-virtue

Bucataria bazata pe cruditati si pe alimente vii

19 iunie - 5:53 pm

Vindeca-te pe tine însuti si vindeca planeta prin consumul de alimente ecologice si delicioase. Aceasta carte îti va permite sa te bucuri de toate beneficiile unei diete pe cât de delicioase, pe atât de bogata în principii nutritive. În minunata lor carte, Doreen Virtue si Jenny Ross îti ofera sute de retete si sfaturi culinare care îti vor permite sa prepari cele mai savuroase feluri de mâncare, create în proportie de 100% din cruditati si din alimente vii (fructe, legume, nuci, alune si seminte). Vei gasi aici retete mexicane, italiene si asiatice, dar si din alte bucatarii traditionale, si te vei bucura simultan de toate beneficiile fizice, emotionale si spirituale specifice adoptarii uneia dintre cele mai sanatoase diete posibile. Daca vei...

ce-bem

Ce bem

19 iunie - 5:02 pm

În ultimele decenii, cei mai multi dintre noi au devenit pretentiosi în privinta mâncarii, fara sa acorde însa aceeasi atentie si bauturilor pe care le consuma. În aceasta carte inspirata, Victoria Moore încearca sa redreseze balanta, învatându-te cum sa servesti bauturile în functie de anotimp si de orice moment al zilei. Ea îti arata cum sa faci cea mai buna cafea si cel mai bun suc natural; cum sa alegi un vin potrivit cu mâncarea si cum sa faci un cocktail pentru orice ocazie – fie ca-l servesti când faci un gratar în curte, fie alaturi de un aperitiv într-o zi mai racoroasa sau, pur si simplu, pe seara. Printre altele, Victoria Moore readuce în atentia consumatorilor bauturile carora li s-a...

alfabetul-mancarii-sanatoase-dan-silviu-boerescu

Alfabetul mancarii sanatoase si gustoase

19 iunie - 5:00 pm

A mânca sanatos nu înseamna neaparat a face foamea si a renunta la mai toate bucuriile culinare. îti permiti sa manânci aproape orice, evident cu conditia sa nu faci excese. Mai mult, a mânca sanatos poate însemna de-a dreptul a mânca bine, chiar savuros! Normalitatea din viata cotidiana rimeaza perfect cu firescul si, în acelasi timp, cu rafinamentul din farfurie. Aceasta este singura platforma teoretica pe care o veti gasi în aceasta carte, pentru care retetele au fost testate folosind aparatura de bucatarie performanta. Pofta buna, fara nici o...

retetele-dukan-planul-protal-in-350-de-retete

Retetele Dukan Planul Protal in 350 de retete

19 iunie - 4:58 pm

Inca de la aparitia bestsellerului , toti cititorii doctorului Pierre Dukan asteptau publicarea acestor retete. Iata-le in cele din urma, simplu de preparat, savuroase si usoare: pisica-de-mare a la creole, cocos cu lamaie verde in crusta de sare, dorada cu ceapa, salata de creveti, vinete provensale, castraveti cu branza, biscuiti de Savoia... Retete foarte variate, care dovedesc ca regimul poate rima cu placerea: aceea de a gusta, dar si aceea de a gati. De mai bine de treizeci de ani, Dr. Pierre Dukan este specialist in comportament alimentar si reeducare nutritionala. In tot acest timp, el a pus bazele unei metode care ii poarta numele:. Aceasta metoda a fost construita etapa cu etapa, de-a lungul mai multor lucrari, dintre care ,...

bucataria-romaneasca-de-la-1841-pana-astazi

Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi

16 iunie - 3:31 am

Cartea de fata îsi doreste a fi o calatorie prin toate zonele României, pentru a scoate la lumina gastronomia neaosa româneasca, cu retete stravechi, desprinse din caietele prafuite ale bunicilor, pentru ca în final sa încheie aceasta incursiune cu delicioase retete ale bucatariei moderne, în care regasim influentele internationale. Pelerinajul culinar prin cele 8 zone ale tarii (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia si Oltenia) dezvaluie arta gatitului simplu, traditional, bazat pe recoltele pamântului si produsele obtinute cu munca în propria gospodarie, dar mestesugite cu farmec pitoresc, si învaluite de misterul traditiilor vechi. Volumul prezinta o bucatarie savuroasa, de cele mai multe ori cu aroma istorica, reunind retete din toate colturile tarii, structurate pe capitole în Aperitive si Gustari, Supe,...

gateste-repede-sanatos-si-gustos

Gateste repede, sanatos si gustos

16 iunie - 3:28 am

Dupa bestsellerul !” „Recomand cu multa caldura cartea de fata ca una dintre cele mai bune care au fost scrise in acest domeniu. Oricând va putea fi citita si recitita integral sau pe fragmente, reprezentând un ghid complet si sigur spre o viata sanatoasa, inclusiv la vârste înaintate. Chiar si o persoana fara inclinatii culinare, dar care doreste sa se alimenteze sanatos, dar si una care vrea sa faca din gatit o arta o poate avea în biblioteca, iar când o va consulta va gasi întotdeauna solutiile simple, dar optime de care are nevoie.” - Dr. Calin...

retete-pentru-sanatatea-noastra

Retete pentru sanatatea noastra

16 iunie - 3:21 am

contine 500 de retete vegetariene pe baza de cereale, legume, fructe, leguminoase si oleaginoase fara zahar, prajeli, produse chimice, produse rafinate excitante etc. Sfaturi practice pentru gospodarie si administrarea resurselor personale si familiale.Elena Pridie deschide, prin cartea de fata, un orizont atractiv, accesibil si actual în domeniul alimentatiei sanatoase. Pornind de la Manualul Creatorului care a prescris omului stilul de viata optim si hrana originara, autoarea ne învata cum putem adapta acestea secolului în care traim. Fiind ea însasi o practiciana, Elena Pridie vine cu solutii concrete, practice si pe întelesul tuturor. Fata de cartile anterioare semnate de Elena Oprita, volumul "" se prezinta cu o oferta de 500 retete culinare si un evantai de sfaturi practice în domenii ce ne...

retete-din-cruditati-elena-pridie

Retete din cruditati pentru sanatate, pentru viata

16 iunie - 3:12 am

Pentru a avea o sanatate optima trebuie în primul rând sa ne alimentam sanatos. Alimentatia pe baza de cruditati înseamna a trai altfel, într-un mod cu totul nou, inedit, înseamna a te bucura pe deplin de viata, de alimente, de roadele gradinii, de natura, de relatii frumoase, da, pentru ca faci economie mare de timp, esti mai sanatos, iar timpul respectiv îl poti petrece împreuna cu cei dragi. Sanatatea ta va avea numai de câstigat. Ce perspectiva promitatoare pentru viata! Lucrarea cuprinde 400 de retete din cruditati, de la salate, supe, paste, sosuri pâna la bauturi si deserturi, toate preparate din legume si fructe proaspete si nuci si seminte. La sfârsitul cartii exista si un supliment – o sectiune de...

condimente-si-plante-aromatice-povestile-lor-si-85-de-retete

Condimente si plante aromatice, povestile lor si 85 de retete

16 iunie - 3:03 am

Asezonarea este o arta, nu o stiinta exacta, cu formule stricte. Exista, totusi, unele asocieri care merg „la sigur“. De exemplu, brânzeturile se potrivesc foarte bine cu chimenul, busuiocul, mararul, menta, semintele de telina, nucsoara, piperul sau ceapa de tuns. Carnea de vita are cel mai bun gust când îi adaugam dafin, ardei iute, curry, chimen, usturoi, maghiran, oregano, rozmarin, piper, cimbru sau tarhon… . si am putea continua pe multe pagini, dar, pâna la urma, sunt chestiuni care depind de gustul si fantezia culinara ale fiecaruia. Gasiti în acesta carte povestile a si…...

ghidul-vinurilor-romanesti

Ghidul vinurilor romanesti

16 iunie - 2:57 am

Pe lânga istoria cultivarii vitei de vie în România, Ghidul pune la dispozitia cititorilor numeroase alte informatii: - clasificarea si delimitarea regiunilor viticole, istoricul lor, principalele vinuri produse, podgorii, plaiuri viticole, denumiri de origine admise prin lege; - drumul vinului din vie în sticla; - cum citim o eticheta; - gustul vinului, asocierea vinului cu mâncarea si cu... anotimpul - producatori români de vinuri. În plus, este un produs unicat pe piata editoriala, prin bogatia si complexitatea informatei. - Tracii beau vinul neamestecat cu apa, atât femeile cât si barbatii, si îl împrastie pe hainele lor, socotind ca este o deprindere frumoasa si aducatoare de fericire. - Cel mai bun vin însa, aproape tot asa de bun ca cel unguresc de Tokaj, se face la Cotnari. -...

anotimpuri-gastronomice-74-retete-de-primavara

Anotimpuri gastronomice

16 iunie - 2:55 am

O fi primavara un anotimp “zgârcit” în legume si fructe tocmai culese din gradina, dar toata explozia naturii ne îndeamna parca mai mult ca oricând sa adunam în farfurii cât mai multe „verzituri” – morcovi si cartofi noi, ridichi, mazare, verdeturi de toate felurile, pâna si frunze de sfecla, abia le asteptam si vrem sa profitam de ele la maximum. Iata printre care veti gasi multe idei atât pentru zilele de post, pentru dietele ovo-lacto-vegetariene, cât si pentru mesele îmbelsugate de Paste. Cuprins (retetele in ordine alfabetica) Bors de ied sau vitel cu legume ... 68 Bors de loboda ... 79 Bors de miel cu verdeturi ... 72 Briose cu banane si ciocolata ... 122 Briose cu branza, verdeturi si cascaval ... 17 Budinca de clatite...

gateste-cu-vin

Gateste cu vin

16 iunie - 2:19 am

Dupa o descriere sumara a principalelor tipuri de vinuri si a regiunilor viticole din Franta, Italia, precum si a unora din alte parti ale lumii, cititorul afla despre diversele caracteristici ale acestei bauturi (culoare, buchet, continut de zahar, concentratie alcoolica), considerente luate in calcul la alegerea tipului de vin, pentru o asortare perfecta cu meniul servit. Retetele prezentate, in care vinul este folosit pentru îmbogatirea gustului si aromei preparatului rezultat, sunt însotite de imagini deosebit de atragatoare, stârnind apetitul, curiozitatea si dorinta de a realiza preparatele respective. Retetele prezentate sunt structurate pe zece capitole, cuprinzând tot atâtea categorii: antreuri si supe, salate si sosuri pentru acestea, mâncaruri celebre europene, preparate pe baza de carne de vita, porc si miel, preparate pe...

carte-de-bucate-pesti-alte-vietati-ale-apei

Carte de bucate

16 iunie - 1:58 am

"Pesti si vietati ale apei", noua carte de retete culinare pescaresti a mult indragitului maestru bucatar Horia Virlan. Carte contine 108 pagini in format 22*22 cm, coperta cartonata. Sos de maioneza...6 Sos vinegreta pentru salate...6 Sos tartar...7 Sos de rosii...7 Mujdei de usturoi...8 Sos de usturoi cu smantana...8 Sos scordolea...9 Sos de marar...9 Pesmet de casa...10 Aluat de taitei...11 Mamaliga pripita...12 Aluat pentru clatite...13 Crutoane...14 Aluat de placinta...15 Obleti prajiti...17 Salata de icre de crap...19 Salata din batog si cartofi...21 Crochete de stavdrid cu sos picant...23 Salata de raci cu legume si maioneza...25 Zacusca de somn asezata pe foi de andive...27 Babaita de hering...29 Chilca cu ceapa...31 Pasta de sardine cu unt...33 Salata de scrumbii sau de heringi sarati...35 Marinata de platica...37 Ciorba pescareasca din crap si peste mic...39 Bors din perisoare de peste...41 Supa de midii si chefal de marea neagra...43 Ciorda de peste dreasa cu smantana...45 Supa de...

privind-inapoi-prin-fereastra-bucatariei

Privind inapoi prin fereastra bucatariei

16 iunie - 1:32 am

Dagmar Dusil a ales sa ne vorbeasca despre frumusetea inefabila a convietuirii intr-un oras candva de basm, aruncat de istorie in malaxorul ingradirilor, lipsurilor, suspiciunii generalizate si nesigurantei. Intr-o limba poetica, a carei tensiune este mereu tinuta in frau, scriitoarea extrage frumusetile marunte si linistea din interiorul acestui zgomot de fond al istoriei comuniste, scrutand din intimitatea familiei bucataria cu retetele ei nemtesti-romanesti-unguresti-austriece etc. Fiecare reteta este un prilej de rememorare a vietii de altadata din Sibiu si din Romania, o readucere laolalta a bunicilor, parintilor, rudelor si prietenilor ei in locul mic si retras din care nu se poate emigra niciodata decat pentru a avea unde sa te...

strutul-carne-oua-piele-pene

Strutul Carne, oua, piele, pene

13 iunie - 2:30 am

Totul este vandut de la struti: carnea, ouale, pielea, penele. Cartea prezinta detaliat si clar modul in care se construieste o ferma de struti de la A la Z. Poate ca multi vor fi surprinsi sa afle ca strutul poate fi crescut fara probleme in Romania, chiar fara investitii substantiale. citind aceasta carte veti deveni familiarizati cu o afacere de mare perspectiva, avand astfel posibilitatea de a construi o ferma profitabila de struti. Introducere...5 Scurt istoric ...5 Tendinte actuale...11 Cresterea strutilor in captivitate...13 Cateva cuvinte despre strut...16 Speciile de strut...17 1.1. Adaposturile si imprejmuirea fermei...21 1.1.1. Adaposturi pentru puii de strut...23 1.1.2. Adaposturi pentru tineret...24 1.1.3. Adaposturi pentru adulti...25 1.2. Struti sanatosi=struti productivi...27 1.3. Imperecherea ...28 2.1. Incubatoarele...34 2.2. Incubatia ...34 2.3. Oul de strut...35 2.4. Incubatorul...37 2.5. Temperatura...40 2.6. Umiditatea aerului ...43 2.7. Asezarea si intoarcerea oualelor...44 2.8....

Crescatoria de fazani

12 iunie - 7:23 pm

De ce fazani ? Este o pasare fumoasa si eleganta Carnea este considerata o superdelicatesa. Perfect adaptat la conditiile climaterice din Romania Poate fi crescut cu voliere comune cu gaini sau alte pasari de curte In cazul marilor crescatorii - 99% export Sunt solicitati in toate tarile vest-europene pentru consum, vanatoare sportiva si repopulare. 1. Specii de fazani ... 10 Fazanii de vanatoare ... 10 Fazanul comun de vanatoare FAzanul hibrid Fazanul comun Fazanul mongol Fazanul Formoza Fazanul verde Fazanul negru Fazanul chinezesc gulerat Fazanul auriu Fazanul argintiu Fazanul regal Fazanul urecheat Fazanul sanguin Fazanul lucios Fazanul Bulver Fazanul salbatic ... 18 2. Cresterea fazanilor ... 19 Cresterea fazanilor in sistem extensiv Cresterea fazanilor in sistem semiintensiv Cresterea fazanilor in sistem intensiv 3. Reproductia fazanilor ... 29 4. Cresterea puilor de fazani ...33 Cresterea in captivitate Cresterea in puiernite 5. Productia de oua ... 42 6. Incubarea ... 47 Incubarea artificiala Incubarea naturala 7. Hranirea fazanilor...

pesti-rapitori

Pesti rapitori

12 iunie - 7:13 pm

Consumul de peste cunoaste o continua crestere in Romania, motiv pentru care exploatatiile piscicole au devenit afaceri cu adevarat profitabile. In prezent exista fonduri europene pentru dezvoltarea unor ferme piscicole, profitul realizat in urma unei afaceri cu pesti fiind insemnat. Cartea este o lucrare complexa ce prezinta detaliat tehnologia de exploatare a pestilor. Noi tendinte in domeniul pisciculturii si a pescuitului Pestele in alimentatia omului Directii si orientari in piscicultura Regiunea apelor de munte Zona apelor colinare Regiunea apelor de ses Regiunea apelor litorale Regiunea avandeltei si a Marii Negre Formele corporale la pesti Segmentele corporale la pesti Stadiile de dezvoltare la pesti Pastravul indigen Pastravul de lac Pastravul fantanel Pastravul curcubeu Pastravul de mare Lostrita Mihaltul Conditii de ordin geologic si topografic Conditii de ordin hidrologic Conditii de ordin economic Sistemul de captare si distribuirea apei Tipurile de bazine existente in...

afumaturi-pastrama-carnati

Afumaturi, Pastrama, Carnati

12 iunie - 7:08 pm

Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita, precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe care le detine toata lumea. Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas! Criteriu: Provenienta animalului Criteriu: hranirea si intretinerea animalului Criteriu: metoda de sacrificarea a animalului Criteriu: igiena Criteriu: procesul de maturare a carnii Carne de vita Carne de porc Carne de oaie Efectul tehnologic si continutul de substante al fumului Aroma data de fum Culoarea data de fum Producerea fumului Materialului foloist pentru ardere Diferite procedee de afumare Afumarea la rece Afumarea la cald Afumarea fierbinte Micsorarea continutului de carbohidrati policiclici Fumul lichid - utilizarea condensatelor de fum purificate / rafinate Construirea unei afumatoare Folosirea afumatorilor mobile Eventualele greseli si efectele acestora Produsele din carne si normele de igiena 1. Materialul combustibil 2. Tehnoliga de afumare 3. Produsele 4....

livada-gradina-via

Livada, gradina si via

12 iunie - 6:57 pm

Pe langa obtinerea de cai nu tocmai simple a unor soiuri cu rezistenta sporita la actiunea agentilor patogeni au fost puse la pounct o serie intreaga de masuri biologice, fizice sau agrotehnice menite sa conduca la evitarea sau diminuarea pagubelor produse de boli si daunatori. Notiuni generale despre insecto-fungicide...10 Rolul factorilor de mediu in favorizarea agentilor patogeni...16 Starea de sanatate a materialului saditor..19 Sanatatea solului...23 1. Tomate..27 2. Ardei...42 3. Vinete....50 4. Castraveti...59 5. Pepeni verzi si galbeni...67 6. Dovelecei si dovleci...72 7. Fasole de gradina...74 8. Mazare...80 9. Ceapa...84 10. Usuturoi...88 11. Morcov...90 12. Varza...92 13. Cartoful...100 14. Vii pe rod...109 15. Mar...134 16. Par...165 17. Prun...182 18. Piersic si cais..200 19. Cires si visin...214 20. Gutui...223 21. Nuc...224 Retete minimale...225 Tabele de...

fructe-legume-si-flori

Fructe, legume si flori

12 iunie - 6:56 pm

In aceasta carte veti descoperi cele mai bune metode de recoltare si pastrare in stare proaspata a produselor horticole (inclusiv flori) precum si tehnologiile verificate de conservare a legumelor si fructelor in regim industrial cat si in regim casnic. 1. Pastrarea in stare proaspata a produselor horticole...9 2. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a capsunelor si a fructelor de arbusti fructiferi..26 3. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor drupacee (samburoase)...33 4. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor pomacee (semintoase)...44 5. Tehnologia de valorificare a nucilor...57 6. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a strugurilor de masa...64 7. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumelor solanacee (tomate, ardei, vinete)de la care se consuma fructele 8. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumilor curcubitacae (castraveti,...

carnati-salamuri-leber

Carnati, salamuri si leber

12 iunie - 6:32 pm

Metode profesioniste de producere a carnatilor, salamurilor si leberului. Gata cu gustul de fabrica al produselor de serie: cartea va ofera cunostinte tehnice concentrate, indrumari practice si retete testate pentru carnati, salamuri si leber cu o nota speciala. Notiuni de baza pentru producere de carnati si salamuri Prelungirea duratei de viata a mezelurilor Bruhwurst (carnati opariti) Retete de Bratwusti opariti Retete de Fleischwurst oparit sau prajit Dauerwurst si Rohwurst Retete de Rohwurst Blutwursti si Rotwurst Retete de Blutwurst si Rotwurst Pate de ficat in membrana (Leberstreichwurst) Retete de pate de ficat in membrana (Leberstreichwurst) Sulzwurst (toba si piftie) Reteta de Sulzwurst Pastete, pate si rulada Retete de Pastete Calculul...