12 iunie - 6:56 pm
In aceasta carte veti descoperi cele mai bune metode de recoltare si pastrare in stare proaspata a produselor horticole (inclusiv flori) precum si tehnologiile verificate de conservare a legumelor si fructelor in regim industrial cat si in regim casnic.
1. Pastrarea in stare proaspata a produselor horticole...9
2. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a capsunelor si a fructelor de arbusti fructiferi..26
3. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor drupacee (samburoase)...33
4. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor pomacee (semintoase)...44
5. Tehnologia de valorificare a nucilor...57
6. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a strugurilor de masa...64
7. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumelor solanacee (tomate, ardei, vinete)de la care se consuma fructele
8. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumilor curcubitacae (castraveti,...
12 iunie - 6:49 pm
Din cultura legumelor se poate supravietui de pe o zi pe alta sau se pot face averi adevarate. Cu totii suntem enervati cand in plin sezon cumparam din piata rosii si castraveti adusi din Egipt sau Turcia desi cautam rosii adevarate si cu gust din Romania. Pentru a reusi sa-si impuna produsele lor fermierii romani au nevoie nu doar de fonduri ci si de schimbare a mentalitatii. Accesul la informatie corecta si moderna poate face diferenta intre un taran care nu-si mai poate vinde legumele si un fermier de succes.
Definitii si caracteristici generale
Importanta sociala si economica a legumiculturii
Importanta legumelor in alimentatie
Consumul de legume
Importanta economica a legumiculturii
Evolutia si situatia legumiculturii
Scurt istoric al culturii de legume
Evolutia si situatia productiei in perioada...
12 iunie - 6:47 pm
Un rol determinant in obtinerea unor productii mari si constante de legume, de calitate superioara impune, pe langa utilizarea unor seminte obtinute din soiuri si hibrizi cu insusiri biologice valoroase si o cunoastere temeinica a biologiei agentilor fitopatogeni (virusuri, micoplasme, bacterii, ciuperci) si antofite care afecteaza diversele culturi de legume, din camp si din spatii protejate, in vederea elaborarii si aplicarii celor mai adecvate masuri de lupta menite sa previna sau sa mentina sub pragul economic de daunare atacul acestora.
Mozaicul tomatelor
Filozitatea tomatelor
Petele de bronz la tomate
Aspermia tomatelor
Stolburul tomatelor
Patarea frunzelor si basicarea fructelor de tomate
Necroza maduvei tulpinilor de tomate
Caderea si putrezirea plantutelor de tomate
Mana tomatelor
Putregaiul radacinii, tulpinii si fructelor
Fainarea tomatelor
Putrezirea coletului
Patarea alba a frunzelor de tomate
Patarea cafenie a frunzelor de...
12 iunie - 4:50 pm
"Ciuperci Comestibile, agaricus si pleurotus" este o lucrare ce se adreseaza atat incepatorilor cat si celor avansati. Este prezentat detaliat modul in care se cresc ciupercile atat intr-o mare exploatatie cat si pentru micii fermieri. Profitul pe care o afacere de crestere a ciupercilor il aduce este unul deosebit de important, aceasta fiind una din afacerile cele mai profitabile la ora actuala.
12 iunie - 4:48 pm
Structura cartii este aceea a unui manual. Fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra. Editia a doua are date si informatii suplimentare fata de precedenta.
12 iunie - 4:46 pm
Fara indoiala, prefata unei carti de specialitate privind o ramura foarte importanta a productiei vegetale poate fi abordata dintr-o multitudine de unghiuri diferite. Astfel, numai despre aportul de proteine adus de ciuperci si despre insemnatatea acestora pentru om s-ar putea scrie pagini fara sa se intre in detalii. Astfel de informari exista insa, si ele nu sunt redate numai in publicatii tehnice ci si intr-o serie intreaga de reviste si alate publicatii cu orientare medico-naturista, ecologista, etc.
Este unul dintre motivele care ma determina sa abordez un aspect mai putin dezbatut in cuvintele de introducere intr-un material strict tehnic. La fel cu cei mai multi dintre noi, cutreier de ani si ani pietele si magazinele alimentare. A fost o perioada...
12 iunie - 4:44 pm
Ciuperca de balegar sau de strat, alba, crem sau bruna. Champignon, cea mai cultivata si consumata specie de ciuperci de pe Terra, face subiectul acestei lucrari, cand pentru prima data este prezenta ca o afacere sigura si rentabila. Prin continutul de aminoacizi din proteine, de saruri minerale, vitamine, fara colesterol, grasini, sare si zaharuri, ciupercile sunt considerate un aliment complet.
12 iunie - 4:41 pm
Prezenta lucrare aduce date tehnice noi privind cultura ciupercilor Pleurotus spp., in sistem conventional, clasic si intensiv, valorificarea si protectia muncii si puncteaza si alte specii din acest gen ce s-ar putea cultiva, precum Pleurotus eryngii sau regina acestui gen de ciuperci.