Carti agricole: » Ciuperci



Ciuperci

fructe-legume-si-flori

Fructe, legume si flori

12 iunie - 6:56 pm

In aceasta carte veti descoperi cele mai bune metode de recoltare si pastrare in stare proaspata a produselor horticole (inclusiv flori) precum si tehnologiile verificate de conservare a legumelor si fructelor in regim industrial cat si in regim casnic. 1. Pastrarea in stare proaspata a produselor horticole...9 2. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a capsunelor si a fructelor de arbusti fructiferi..26 3. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor drupacee (samburoase)...33 4. Tehnologia valorificarii in stare proaspata a fructelor pomacee (semintoase)...44 5. Tehnologia de valorificare a nucilor...57 6. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a strugurilor de masa...64 7. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumelor solanacee (tomate, ardei, vinete)de la care se consuma fructele 8. Tehnologia de valorificare in stare proaspata a legumilor curcubitacae (castraveti,...

cultura-legumelor-pentru-adevaratii-legumicultori

Cultura legumelor (pentru adevaratii legumicultori)

12 iunie - 6:49 pm

Din cultura legumelor se poate supravietui de pe o zi pe alta sau se pot face averi adevarate. Cu totii suntem enervati cand in plin sezon cumparam din piata rosii si castraveti adusi din Egipt sau Turcia desi cautam rosii adevarate si cu gust din Romania. Pentru a reusi sa-si impuna produsele lor fermierii romani au nevoie nu doar de fonduri ci si de schimbare a mentalitatii. Accesul la informatie corecta si moderna poate face diferenta intre un taran care nu-si mai poate vinde legumele si un fermier de succes. Definitii si caracteristici generale Importanta sociala si economica a legumiculturii Importanta legumelor in alimentatie Consumul de legume Importanta economica a legumiculturii Evolutia si situatia legumiculturii Scurt istoric al culturii de legume Evolutia si situatia productiei in perioada...

bolile-plantelor-legumicole

Bolile plantelor legumicole

12 iunie - 6:47 pm

Un rol determinant in obtinerea unor productii mari si constante de legume, de calitate superioara impune, pe langa utilizarea unor seminte obtinute din soiuri si hibrizi cu insusiri biologice valoroase si o cunoastere temeinica a biologiei agentilor fitopatogeni (virusuri, micoplasme, bacterii, ciuperci) si antofite care afecteaza diversele culturi de legume, din camp si din spatii protejate, in vederea elaborarii si aplicarii celor mai adecvate masuri de lupta menite sa previna sau sa mentina sub pragul economic de daunare atacul acestora. Mozaicul tomatelor Filozitatea tomatelor Petele de bronz la tomate Aspermia tomatelor Stolburul tomatelor Patarea frunzelor si basicarea fructelor de tomate Necroza maduvei tulpinilor de tomate Caderea si putrezirea plantutelor de tomate Mana tomatelor Putregaiul radacinii, tulpinii si fructelor Fainarea tomatelor Putrezirea coletului Patarea alba a frunzelor de tomate Patarea cafenie a frunzelor de...

ciuperci-comestibile-agaricus-si-pleurotus

Ciuperci comestibile Agaricus si Pleurotus

12 iunie - 4:50 pm

"Ciuperci Comestibile, agaricus si pleurotus" este o lucrare ce se adreseaza atat incepatorilor cat si celor avansati. Este prezentat detaliat modul in care se cresc ciupercile atat intr-o mare exploatatie cat si pentru micii fermieri. Profitul pe care o afacere de crestere a ciupercilor il aduce este unul deosebit de important, aceasta fiind una din afacerile cele mai profitabile la ora actuala.

manualul-cultivatorului-de-ciuperci-comestibile

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile

12 iunie - 4:48 pm

Structura cartii este aceea a unui manual. Fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra. Editia a doua are date si informatii suplimentare fata de precedenta.

ciupercile-cultura-ciupercilor-agaricus-si-pleurotus

Ciupercile Cultura ciupercilor Agaricus si Pleurotus

12 iunie - 4:46 pm

Fara indoiala, prefata unei carti de specialitate privind o ramura foarte importanta a productiei vegetale poate fi abordata dintr-o multitudine de unghiuri diferite. Astfel, numai despre aportul de proteine adus de ciuperci si despre insemnatatea acestora pentru om s-ar putea scrie pagini fara sa se intre in detalii. Astfel de informari exista insa, si ele nu sunt redate numai in publicatii tehnice ci si intr-o serie intreaga de reviste si alate publicatii cu orientare medico-naturista, ecologista, etc. Este unul dintre motivele care ma determina sa abordez un aspect mai putin dezbatut in cuvintele de introducere intr-un material strict tehnic. La fel cu cei mai multi dintre noi, cutreier de ani si ani pietele si magazinele alimentare. A fost o perioada...

champignon-tehnologia-de-cultura

Champignon Tehnologia de cultura

12 iunie - 4:44 pm

Ciuperca de balegar sau de strat, alba, crem sau bruna. Champignon, cea mai cultivata si consumata specie de ciuperci de pe Terra, face subiectul acestei lucrari, cand pentru prima data este prezenta ca o afacere sigura si rentabila. Prin continutul de aminoacizi din proteine, de saruri minerale, vitamine, fara colesterol, grasini, sare si zaharuri, ciupercile sunt considerate un aliment complet.

ciuperci-comestibile-si-medicinale

Ciuperci comestibile si medicinale

12 iunie - 4:41 pm

Prezenta lucrare aduce date tehnice noi privind cultura ciupercilor Pleurotus spp., in sistem conventional, clasic si intensiv, valorificarea si protectia muncii si puncteaza si alte specii din acest gen ce s-ar putea cultiva, precum Pleurotus eryngii sau regina acestui gen de ciuperci.