19 iunie - 9:44 pm
Aceasta carte va poate ajuta sa mentineti intr-o stare perfecta plantele pe care le aveti, dar este in acelasi timp si un ghid inestimabil, ajutandu-va sa gasiti plante noi, potrivite conditiilor din locuinta dumneavoastra.
Informatiile din aceasta carte va vor atrage atentia asupra necesitatilor elementare ale unei largi varietati de plante decorative prin frunze sau flori, de la unele specii binecunoscute pana la exoticele orhidee.
„Inarmat“ cu aceasta carte, veti avea mai multe sanse de succes cand veti incerca sa cultivati orice planta. In plus, veti avea suficiente informatii pentru a rezista imboldului de a cumpara unele plante in pripa (urmat deseori de dezamagire). Veti putea aprecia cu ochi de cunoscator o planta care are o culoare atragatoare, un parfum suav...
19 iunie - 9:26 pm
Prezenta este rezultatul a patru decenii de cercetare sistematica si tenace, de culegere a sfaturilor practice, a sugestiilor si retetelor pentru solutionarea asa-ziselor probleme „marunte”, dar atât de importante în cotidianul nostru.
În cele peste 500 de pagini au fost plasate de sfaturi utile si tot atâtea ilustratii bine alese. Deschizând-o, veti ramâne uimiti de câte le stie aceasta carte!
Sfaturile practice din enciclopedie au fost compartimentate în optsprezece capitole distincte:
Casnicia,
Bebelusul soseste acasa,
Copilul nostru,
Cosmetica,
Alimentatia,
Sanatatea,
Medicina naturista,
Sfaturi practice în bucatarie,
Caminul nostru,
Sfaturi gospodaresti,
Curatarea petelor,
Curatarea bijuteriilor si a altor obiecte de valoare,
Vestimentatia,
Plantele – elemente de decor,
Animalele de casa,
Stârpirea insectelor daunatoare si a rozatoarelor,
Concediul,
Odihna,
Automobilul în viata...
19 iunie - 8:00 pm
Aceasta carte va va ajuta sa identificati fiecare tip de daunator, de la mamifere si pasari la insecte, viespi, musculite, fluturi, omizi si alte nevertebrate.
Sunt descrisi peste 750 de daunatori, boli si probleme fiziologice si este explicat modul in care puteti sa preveniti raspandirea bolilor, virusilor, fungilor si bacteriilro din gradina.
Toate acestea, alaturi de peste 550 de fotografii color fac din acesta carte cel mai comprehensibil ghid pentru gradinarul...
12 iunie - 6:47 pm
Un rol determinant in obtinerea unor productii mari si constante de legume, de calitate superioara impune, pe langa utilizarea unor seminte obtinute din soiuri si hibrizi cu insusiri biologice valoroase si o cunoastere temeinica a biologiei agentilor fitopatogeni (virusuri, micoplasme, bacterii, ciuperci) si antofite care afecteaza diversele culturi de legume, din camp si din spatii protejate, in vederea elaborarii si aplicarii celor mai adecvate masuri de lupta menite sa previna sau sa mentina sub pragul economic de daunare atacul acestora.
Mozaicul tomatelor
Filozitatea tomatelor
Petele de bronz la tomate
Aspermia tomatelor
Stolburul tomatelor
Patarea frunzelor si basicarea fructelor de tomate
Necroza maduvei tulpinilor de tomate
Caderea si putrezirea plantutelor de tomate
Mana tomatelor
Putregaiul radacinii, tulpinii si fructelor
Fainarea tomatelor
Putrezirea coletului
Patarea alba a frunzelor de tomate
Patarea cafenie a frunzelor de...
12 iunie - 5:10 pm
Pagubele produse de putregaiul alb al plantelor de cultura depind de gradul de atac, care este determinat de diferitele tipuri de simptome, de varsta plantei in momentul atacului, de gradul ei de rezistenta fata de patogen si fata de diversi factori de mediu.
1. Generalitati...7
2. Taxonomie si ontogenie..23
3. Caractere morfologice, structurale si biochimice...30
4. Caractere fiziologice...47
5. Infecti asi planta gazda...79
5.1. Infectia prin miceliul provenit din scleroti...85
5.2. Infectia prin samanta...92
5.3. Infectia prin ascospori...92
5.4. Mecanismul infectiei...92
5.5. Influenta gradului de dezvoltare a plantei asupra procesului de infectie si imbolnavire...95
6. Patogeneza si biochmismul evolutiei bolii...98
7. Manifestarea bolii (simptome)..107
8. Bio-ecologia ciupercii si epidemiologia bolii...112
9. Variabilitatea ciupercii si specializarea fiziologica...127
10. Prevenire si combatere...131
10.1. Masurile agrotehnice (tehnologice)...131
10.2. Masurile fizice...139
10.3. Masurile chimice...142
10.4. Masuri si mijloace biologice de prevenire si...
12 iunie - 2:59 pm
Cine nu cunoaste acesti musafiri nepoftiti ce ataca gradinile sau ne patrund in case? Ei contamineaza alimentele, distrug materialele si blanurile, afecteaza rezistenta plantelor sau, pur si simplu, ne supara, ne deranjeaza... In cartea aceasta veti gasi multe indicatii despre cum sa scapati de acesti "musafiri" si despre cum puteti sa preveniti aparitia lor.