Carti agricole: » Bauturi



Bauturi

cartea-ceaiului

Cartea ceaiului

19 iunie - 9:28 pm

Filosofia ceaiului nu e numai estetica, in intelesul obisnuit al cuvantului, caci, vadeste, in legatura cu morala si religia, intregul nostru punct de vedere fata de om si de Fire. Ea e igiena, pentru ca sileste la curatenie; e gospodarie, pentru ca arata cum tihna se gaseste mai curand in simplicitate decat in incarcat si costisitor; ea e geometria moralei, intrucat hotarniceste simtul nostru de masura fata de univers. Ea infatiseaza duhul adevarat al democratiei rasaritene, facand din toti credinciosii sai aristocrati de...

cartea-ceaiului-verde

Cartea ceaiului verde

16 iunie - 3:08 am

Lucrarea de fata, Cartea ceaiului verde a fost o sursa de informatii demna de încredere vreme de un întreg deceniu în ceea ce priveste vindecarea naturala, iar aceasta a doua editie a lucrarii originale aduce ultimele informatii stiintifice în domeniu. Ceaiul verde contine numerosi compusi chimici naturali denumiti polifenoli. Acestia sunt antioxidanti puternici care protejeaza împotriva cancerului si a bolii cardiace, ajuta la detoxificarea organismului, încetinesc procesul de îmbatrânire, reduc riscul de atac cerebral, lupta împotriva cariilor si a gingivitei, stimuleaza imunitatea, ajuta digestia si înca multe altele. Dr. Lester A. Mitscher si Victoria Dolby Toews sustin ca, bând zilnic trei pâna la cinci cesti de ceai, va puteti bucura nu numai de un beneficiu pentru sanatate, ci si de efectul...

vinul-si-cidrul

Vinul si cidrul

12 iunie - 4:07 pm

"Vinul si cidrul sunt adevarate medicamente pentru prevenirea bolilor de inima si a tuturor formelor de cancer. Consumul numai a 2-3 pahare zilnic, de vin sau cidru natural, reduce cu peste 30% riscurile unei morti premature, provocate de orice boala" Serge Renaud, cercetator francez.

coniacul-distilate-din-vin-intaritor-stimulant-afrodiziac

Coniacul, Distilate din vin

12 iunie - 4:06 pm

Pentru inceput e facuta o enumerare a podgoriilor si a centrelor viticole din Romania, dupa care e inclusa o evaluare a calitatilor soiurilor de struguri precum si o enumerare a conditiilor tehnologice specifice prepararii vinului destinat distilarii, tehnologie care are numite puncte specifice si esentiale pentru obtinerea unor distilate de cea mai buna calitate

berea-preparata-in-gospodarie

Berea preparata in gospodarie

12 iunie - 4:04 pm

Berea este bautura alcoolica ce poate fi preparata la domiciliu cu mare usurinta. Ca incepator, aveti mult mai multe sanse de reusita decat in cazul vinului sau al tuicii. Spuma abundenta a unei beri preparate ca la carte si culoarea sa aurie poate incanta ochiul la fel ca si aspectul unui vin de calitate. Ingredientele sunt ieftine si la indemana oricui, iar procedura de preparare este, de asemenea, extrem de simpla.

whisky-si-gin

Whisky si Gin

12 iunie - 4:03 pm

Whiskyul este o bautura nobila, fina, mult apreciata in Romania. Toate ingredientele necesare fabricarii whiskyului: orz, secara sau porumb, sunt cultivate in Romania. Ginul este, poate, o provocare pentru romani dar poate fi preparata cu succes in Romania.

prepararea-lichiorurilor

Prepararea lichiorurilor

12 iunie - 4:02 pm

Lichiorurile produse in propria gospodarie erau un motiv de mandrie pentru gospodar, mai ales in mediul rural. Fiecare regiune avea propriile sale specialitati de lichioruri si rachiu pe care le mai are, in parte, si astazi. Unele retete au fost transmise din generatie in generatie. Producatorii erau mandri de rezultatele muncii lor. Orasul era departe si banii putini. Rachiurile "cumparate" constituiau o exceptie. Propriile gradini ca si magazinele coloniale (bacaniile satesti) constituiau surse valoroase de materii prime pentru lichioruri. Retetele si le adapta fiecare producator. Dar si urmand indicatiile acestei carti se pot obtine lichioruri bune din materiile prime savuroase ale gradinilor, campiilor si padurilor.

bauturi-de-casa-consum-comert

Bauturi de casa

12 iunie - 4:00 pm

Peste 250 de retete de bauturi de casa, atat nealcoolice, cat si alcoolice, atat pentru uz personal, cat si pentru comercializare. Pe o piata inundata de produse obtinute in cantitati imense, dupa metode si retete industriale, cu aditivi care mai de care mai daunatori sanatatii consumatorului, produsele obtinute in casa tind sa capete o amploare din ce in ce mai mare. Usor de preparat de catre fiecare dintre noi, din produse naturale foarte atent selectionate, in conditii igienice deosebite, bauturile facute in casa depasesc, de cele mai multe ori, din punct de vedere calitativ, toate celelalte produse care pot fi gasite in rafturile magazinelor alimentare.

whisky-in-productie-casnica

Whisky in productie casnica

12 iunie - 3:55 pm

In prima parte a cartii autorul, un specialist recunoscut, descrie sortimentele de whisky existente si vorbeste despre originea si deosebirea lor, dar si despre metodele diferite de preparare. A doua parte ofera un ghid exact, care poate fi folosit de orice producator domestic de rachiu, pentru prepararea de whisky.

tuica-si-rachiu-palinca-horinca-turt

Tuica si rachiu, palinca, horinca, turt

12 iunie - 3:53 pm

Pentru ca nimic nu se compara cu o tuica sau o palinca buna, romaneasca, facuta in casa de manuta noastra, din prunele culese chiar de noi din propria livada, cartea de fata devine, iata, o necesitate pentru cei care inca nu stiu ce comoara au in gradina din spatele casei.

cazanul-de-tuica

Cazanul de tuica, Tehnici de fermentatie si distilare

12 iunie - 3:50 pm

"Pischl" este cea mai completa si mai de succes carte despre producearea rachiului din Austria. Contine, printre altele, o descriere exhaustiva a materiilor prime, a importantei si utilizarii drojdiei de cultura pura, decrierea metodelor de filtrare si a filtrelor si o prezentare exhaustiva a instalatilor de distilare simple si cu dipozitiv de rectificare, a pieselor coloanei si a distilarii cu si fara coloana. Anexa scrisa de Peter Jager prezinta decoctul, fermentatia si distilarea rachiului din cereale.

sirop-si-nectar-din-fructe-flori-si-plante-medicinale

Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

12 iunie - 3:47 pm

Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite materii prime : fructe,flori si plante medicinale. Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.

cidru-vin-din-mere-rachiu-si-calvados

Cidru, vin din pere, rachiu si Calvados

12 iunie - 3:46 pm

Pentru consumul personal, transformati merele in cidru, perele in vin de pere, iar apoi transformati-le pe aceste in aperitiv Pommeau, in rachiu, in Calvados sau in aperitive speciale. Vedeti insa ca treaba nu-i deloc usoara. Un anumit numar de principii, de regula de baza, conditioneaza reusita. Autorul va ofera tot ce aveti nevoie pentru preparare si, in plus, o suma de sfaturi economice necesare mai ales celor care se gandesc sa comercializeze o parte din produse. Limbajul lejer se ofera atat profesionistilor cat si amatorilor.