Carti agricole: » Agricultura generalaAgricultura generala

universul-plantelor

Universul plantelor

21 iunie - 1:17 am

Lucrarea aduce in fata cititorului interesat aspecte de mare importanta stiintifica si practica din domeniul biologiei vegetale privind biochimia, citologia, histologia, morfologia, anatomia, fiziologia, taxonomia, sistematica, ecologia si filogenia plantelor, la care se adauga elemente de fitogeografie, precum si prezentarea a peste 600 de specii de plante spontane si cultivate, cu deosebita utilitate pentru om. Fiecare specie de planta se legitimeaza cu denumirea populara si stiintifica, urmata de incadrarea in familie, alte denumiri populare sub care mai este cunoscuta in tara, o descriere botanica succinta pentru recunoastere, raspandirea pe glob, compozitia chimica, toxicologia plantei, importanta acesteia in diverse...

tehnologii-agricole-performante

Tehnologii agricole performante

19 iunie - 8:14 pm

Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor cu pregatire agronomica din productie, celor care se ocupa cu lucrarea pamantului, cultivarea plantelor si cresterea animalelor, din invatamantul superior, celor din cercetarea stiintifica, care produc seminte si material de plantat, care amelioreaza animale de rasa si reproducatori de mare valoare biologica, precum si studentilor de la Agricultura si Dezvoltare Rurala, Horticultura, Zootehnie si Biotehnologie. Cuprins: Cap. I. Importanta agriculturii pentru existenta si activitatea umana Cap. II. Stiintele care se cuprind in domeniul agriculturii Cap. III. Agricultura in Statele Unite ale Americii Cap. IV. Agricultura in Uniunea Europeana Cap. V. Conditiile in care se desfasoara activitatea agricola in Romania Cap. VI. Unitatea agricola, sistem tehnic, economic si social complex Cap. VII. Lucrarile solului efectuate inainte de semanat si plantat la culturile de...

compostul-in-gospodarie

Compostul in gospodarie

19 iunie - 8:12 pm

Aceasta carte ofera informatii detaliate despre prepararea si utilizarea compostului în gospodarie, prezentând totodata cele mai noi aplicatii în aceasta atât de importanta lucrare de gradinarit. Cititorii vor afla din lectura acestei carti cum se poate prepara solul fertil în gradina, ce este un strat înaltat, care sunt conditiile ce trebuie asigurate solului pentru obtinerea unui compost de calitate, capabil sa asigure recoltele dorite. Pas cu pas, cititorii vor fi initiati in etapele ce trebuie urmate pentru a obtine o platforma de compost, care sunt utilajele necesare pentru aceasta lucrare, din ce anume se poate obtine compostul, care sunt daunatorii care pot aparea, dar si cele mai eficiente metode pentru combaterea acestora. Cartea se încheie cu prezentarea unor activitati colaterale celei de...

agricultura-uniunii-europene-sub-impactul-politicii-agricole-comune

Agricultura Uniunii Europene sub impactul politicii agricole comune

12 iunie - 3:08 pm

Tematica si continutul lucrarii ofera specialistilor in domeniu, studentilor si doctoranzilor care studiaza economia agroalimentara si stiintele agricole, precum si fermierilor participanti la programele comunitare si beneficiari ai finantarii publicce, posibilitatea sa cunoasca si sa se informeze cu privire la structurile din care agricultura Romaniei va face parte dupa aderare, avantajele si constrangerile politicii agricole si de dezvoltare rurala care se aplica unitar in intreaga Comunitate, exigentele noii reforme a PAC in consens cu evolutiile pietei si accelerarea globalizarii.

ghidul-hidroamelioratorului

Ghidul hidroamelioratorului

12 iunie - 3:04 pm

Romania detine mari suprafete amenajate cu lucrari de imbunatatiri funciare, care o plaseaza, sub acest aspect, printre tarile avansate in acest domeniu - atat ca potential, cat si ca procente reprezentand suprafetele amenajate raportate la suprafata agricola totala a tarii.

ameliorarea-fertilizarea-si-erbicidarea-solurilor

Ameliorarea, fertilizarea si erbicidarea solurilor

12 iunie - 3:03 pm

Dezvoltarea corespunzatoare a plantelor cultivate ce conditioneaza direct obtinerea de recolte profitabile este influentata de mai multi factori. Acesti factori nu sunt putini si este necesara actiunea lor cvazipermanenta pe durata ciclului vegetal.

gripa-aviara

Gripa aviara

12 iunie - 3:00 pm

Gripa aviara a lovit Romania pe neasteptate punand in pericol atat micii crescatori de pasari cat si marile ferme. Desi pare ca a disparut exista oricand posibilitatea reaparitiei virusului aviar. Cartea este utila oricarui crescator de pasari, si prezinta clar atat modul in care se transmite gripa aviara la pasari si la oameni, simptomele bolii cat modalitati prevenire si protejare.

agricultura-in-economia-romaniei

Agricultura in economia Romaniei

12 iunie - 2:50 pm

Accelerarea reformei structurale in veederea integrarii depline in economica Uniunii Europene si folsirea eficienta a alocatiilor financiare constituie esenta analizelor si solutiilor propuse. Asteptarile cu privire la asigurarea securitatii alimentare a populatiei, a veniturilor agricultorilor, la cresterea eficientei masurilor de politica agricola sunt presante si mult mai evidente decat realitatile de azi ale agriculturii romanesti.

amenajari-de-irigatii-in-romania

Amenajarile de irigatii din Romania

12 iunie - 2:41 pm

In afara rezultatelor pe termen scurt, care privesc cresterea productiilor, mai ales in anii secetosi, doar prin utilizarea irigatiilor, indeosebi in zonele din sudul si sud-estul tarii, se poate conta pe posibilitatea practicarii unei agriculturi durabile. Aceasta constatare are la baza rezultatele experimentale privind efectul irigatiilor asupra productiilor in diferite conditii naturale din tara noastra.

agrotehnica-mihai-berca

Agrotehnica Transformarea moderna a agriculturii

7 iunie - 8:09 pm

Viitorul dispune de alte tehnologii, o alta agrotehnica inovativa, aceea care rezulta din modelel naturale. Agrotehnica viitorului se va baza pe genetica, biologie moleculara si biologia solului si mai putin pe masini uriase si hidrocarburi. Agricultura se va reintensifica, pornind de la modelele naturale prin reinverzirea revolutiei verzi.

atlasul-principalelor-buruieni-romania

Atlasul principalelor buruieni din Romania

7 iunie - 8:06 pm

Buruienile pot fi o mare problema pentru orice cultura agricole, motiv pentru care cunoasterea lor este esentiala. Din acest motiv Atlasul Buruienilor este o carte extrem de utila agricultorului performant din tara noastra. Cartea prezinta in ordine alfabetica 132 de buruieni din culturile agricole, pregatindu-va eficient pentru lupta impotriva lor. Atlasul buruienilor nu trebuie sa lipseasca din colectia unui fermier modern ce doreste combaterea eficienta a buruienilor.

situatia-agriculturii-uniunea-europeana

Situatia agriculturii si a exploatatiilor agricole in tarile membre ale Uniunii Europene

7 iunie - 8:03 pm

Extinderea Uniunii Europene la 27 de state membre a modificat realitatea agricola europeana, care include o diversitate de tipuri de agricultura si de exploatatii agricole. Aceste realitati sunt prezentate in paginile lucrarii, informatii ce sunt de interes atat pentru specialisti, cat si pentru cei interesati de problematica.