Carti agricole: » 1001 retete culinare

1001 retete culinare.Ghid international de gastronomie

Alte carti din categoria: Culinar

Autor: Durack Terry

Editura: Litera

Numar de pagini: 960

1001 retete culinare Voturi: 1 | Scor: 5.00/5

1001-retete-culinareUn periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai…

Mâncarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mâncarea e cultura în egala masura cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci când cartea este despre mâncare, e o întâlnire inedita, care nu trebuie ratata. 1001 de retete culinare e o ciocnire de culturi si civilizatii gastronomice. Ea se rasfoieste si se gateste, se citeste si se gusta, printre savori, pofte, delicii si experimente.

Un volum pantagruelic ca o vesnica si irezistibila invitatie la masa… Veti gusta preparate picante vândute pe strazile din Indonezia, supe de peste servite în elegantele restaurante pariziene, paste facute de gospodinele din Toscana sau faimoasele brânzeturi olandeze.

Fiecare fel de mâncare este prezentat amanuntit, trimitându-va în locul din care provine, aratându-va cum a evoluat în timp si, bineînteles, învatându-va sa o preparati, cu ajutorul celor mai bune ingrediente.

Terry Durack este unul dintre cei mai cunoscuti autori de carti de bucate din Australia, scriind în acelasi timp recenzii gastronomice pentru diverse publicatii, printre care Sydney Morning Herald sau Independent on Sunday, din Anglia.

Bogata cultura privind traditiile culinare din cele mai exotice locuri de pe glob, alaturi de stilul sau inteligent si plin de umor, îl fac sa fie unul dintre cei mai îndragiti autori din acest domeniu.

Retetele prezentate au fost oferite de bucatari renumiti precum Mario Batali, Nigella Lawson, Gary Rhodes, Jamie Oliver.

De unde poti sa cumperi cartea 1001 retete culinare:

REVIZII Care este parerea ta despre aceasta carte?