agromonitor: Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de a fi pregatita, spun specialistii

Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de a fi pregatita, spun specialistii

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: ,

Consumatorii sunt avertizati sa nu mai spele carnea cruda de pui deoarece astfel creste riscul aparitiei de toxiinfectii alimentare, avertizeaza specialistii.

Potrivit BBC, expertii avertizeaza ca aceasta practica raspandeste bacteria Campylobacter pe maini, pe suprafetele de lucru, pe haine si pe echipamentul de gatit.

Bacteria afecteaza aproximativ 280.000 de persoane din Marea Britanie in fiecare an iar pasarile sunt principala sursa a bacteriei.

Simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febra si starea generala de rau.

In general, persoanele infectate sunt bolnave pentru cateva zile, dar exista cazuri in care simptomele se transforma in probleme de sanatate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil si sindromul Guillain-Barre, o afectiune grava a sistemului nervos.

In cazuri extreme, bacteria poate ucide. Cei mai expusi la acest risc sunt copiii sub cinci ani si persoanele in varsta.

“Spalatul carnii crude de pui este o practica comuna. Le recomandam oamenilor sa nu o mai spele si incercam sa ii facem pe acestia sa constientizeze riscul bacteriei campylobacter. Campylobacter este o problema serioasa. Aceasta poate cauza boli serioase si chiar si moartea”, a explicat Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency din Marea Britanie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor