Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de a fi pregatita, spun specialistii

| Industria cărnii, Procesare | de

Actualizat: 16 iunie 2014

Etichete: ,

Consumatorii sunt avertizati sa nu mai spele carnea cruda de pui deoarece astfel creste riscul aparitiei de toxiinfectii alimentare, avertizeaza specialistii.

Potrivit BBC, expertii avertizeaza ca aceasta practica raspandeste bacteria Campylobacter pe maini, pe suprafetele de lucru, pe haine si pe echipamentul de gatit.

Bacteria afecteaza aproximativ 280.000 de persoane din Marea Britanie in fiecare an iar pasarile sunt principala sursa a bacteriei.

Simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febra si starea generala de rau.

In general, persoanele infectate sunt bolnave pentru cateva zile, dar exista cazuri in care simptomele se transforma in probleme de sanatate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil si sindromul Guillain-Barre, o afectiune grava a sistemului nervos.

In cazuri extreme, bacteria poate ucide. Cei mai expusi la acest risc sunt copiii sub cinci ani si persoanele in varsta.

“Spalatul carnii crude de pui este o practica comuna. Le recomandam oamenilor sa nu o mai spele si incercam sa ii facem pe acestia sa constientizeze riscul bacteriei campylobacter. Campylobacter este o problema serioasa. Aceasta poate cauza boli serioase si chiar si moartea”, a explicat Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency din Marea Britanie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde