agromonitor: Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de a fi pregatita, spun specialistii

Carnea de pui nu trebuie spalata inainte de a fi pregatita, spun specialistii

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: ,

Consumatorii sunt avertizati sa nu mai spele carnea cruda de pui deoarece astfel creste riscul aparitiei de toxiinfectii alimentare, avertizeaza specialistii.

Potrivit BBC, expertii avertizeaza ca aceasta practica raspandeste bacteria Campylobacter pe maini, pe suprafetele de lucru, pe haine si pe echipamentul de gatit.

Bacteria afecteaza aproximativ 280.000 de persoane din Marea Britanie in fiecare an iar pasarile sunt principala sursa a bacteriei.

Simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febra si starea generala de rau.

In general, persoanele infectate sunt bolnave pentru cateva zile, dar exista cazuri in care simptomele se transforma in probleme de sanatate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil si sindromul Guillain-Barre, o afectiune grava a sistemului nervos.

In cazuri extreme, bacteria poate ucide. Cei mai expusi la acest risc sunt copiii sub cinci ani si persoanele in varsta.

“Spalatul carnii crude de pui este o practica comuna. Le recomandam oamenilor sa nu o mai spele si incercam sa ii facem pe acestia sa constientizeze riscul bacteriei campylobacter. Campylobacter este o problema serioasa. Aceasta poate cauza boli serioase si chiar si moartea”, a explicat Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency din Marea Britanie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

09.04.2017 - 8:29
nedelcu spune: ave-ti ceva concret pentru conbatere, raspunde

08.04.2017 - 12:55
Mariana spune: urgent vrea sa cumpar carne de iepure pt pasti ! raspunde

05.04.2017 - 4:45
Vlădusel Bogdan spune: Bogdan Bună ziua sunt crescător de iepuri şi aşi vrea să colaborez cu un abator autorizat din românia , vreau să dezvolt ferma de iepuri dacă am o bază , Aştept răspuns : la nr de tel 0761019624 raspunde

publicitate agromonitor