agromonitor: Carne alterată, reambalată pentru a fi vândută în magazine

Carne alterată, reambalată pentru a fi vândută în magazine

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , , , , , ,

Procurorii DIICOT efectuează miercuri dimineață mai multe percheziții la mai multe depozite de produse alimentare din București, Cluj și Slobozia, deținând informații cu privire la existența unei rețele evazioniste pe piața cărnii.

carne-alterata Au loc în acest moment peste 100 de percheziții la depozite şi sedii ale firmelor implicate în reţeaua care distribuia carnea alterată către magazine. Potrivit presei, sunt vizate inclusiv spații aparținând societății Avicola Slobozia.

Membrii acestei reţele sunt suspectaţi de evaziune fiscală, punere în circulaţie de produse alterate şi spălare de bani.

Carnea alterată era adusă ilegal din Uniunea Europeană, cu sprijinul unor funcţionari vamali dar şi al unui inspector de la Protecţia Consumatorilor Cluj. Odată ajunsă în depozite, carnea era reambalată, reetichetată şi apoi scoasă la vânzare sub formă de mici sau alte produse din carne.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că nu există informații cu privire la comercializarea cărnii alterate și că „marfa se află în depozite”.

„Acțiunea de miercuri dimineața este una a Direcției antifraudă și se desfășoară în aceste moment la nivel național, nu numai în București și, din informațiile pe care le deținem, cantitățile de carne provenite din evaziune fiscală nu au ajuns la comercializare, ci sunt încă în anumite depozite. Practic, este o acțiune desfășurată pentru combaterea evaziunii fiscale. Suntem în legătură cu cei de la Direcția Antifraudă și vom evalua toate posibilitățile, iar dacă a ajuns pe raft o anumită cantitate de carne, ea o să fie imediat retrasă, dar în acest moment este puțin probabil ca marfa să fie pusă în vânzare”, a declarat Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, evaziunea fiscală în industria cărnii ajunge la 30-40% din piață.

„Din păcate, partea de evaziune fiscală ajunge la un procent extrem de ridicat, de aceea lucrăm împreună cu toate instituțiile care gestionează zona de combatere a evaziunii. Pe zona de importuri de carne din UE și nu numai, evaziunea s-a redus, de la un procent de peste 50% în 2012-2013 la 30-40%, dar încă avem un procent extrem de ridicat”, a adăugat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Informația potrivit căreia produsele alterată nu au fost supuse comercializării a fost confirmată și de președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

„Nu există suspiciunea că acea carne depistată în depozite și care este pe filiera de evaziune fiscală ar fi alterată sau în afara termenului de valabilitate. Inspectorii sanitar-veterinari se află acum în control la două depozite din București și când vom avea informații le vom comunica. Este o acțiune a DIICOT și a Direcției Antifraudă pentru care inspectorii sanitar-veterinari nu au fost solicitați. Ceea ce se află pe zona de evaziune fiscală și nu trece printr-un control sanitar-veterinar nu intră în sarcina directă a ANSVSA și a direcțiilor de specialitate. Dacă organele de control nu ne solicită sprijinul, așa cum s-a întâmplat în cazul unor transporturi ilegale din trafic, nu putem confisca marfa și dirija către neutralizare”, a declarat miercuri șeful ANSVSA.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor