agromonitor: Cargill își întărește prezența în regiunea Moldovei cu sprijinul partenerilor săi locali

Cargill își întărește prezența în regiunea Moldovei cu sprijinul partenerilor săi locali

| Actualitate, Companii | de

Etichete:

Cargill, companie care activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale, a organizat împreună cu partenerii săi strategici (fermieri, autorități locale, școlile din localitate și Junior Achievement) o acțiune de împădurire în comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț, pentru a stabiliza o zonă expusă riscului avansat de eroziune.

„Cargill se implică activ în educația viitoarei generații de fermieri și în dezvoltarea comunităților din care aceștia fac parte. Credem în responsabilizarea socială timpurie, iar acțiunea de astăzi este o dovadă în plus a importanței pe care Cargill o atribuie regiunii Moldovei și partenerilor locali”, a spus Diana Ojică, Preşedintele Comitetului Cargill de Responsabilitate Socială.

Peste 40 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a de la Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au participat la o lecție de educație ecologică, organizată de voluntarii Cargill împreună cu Junior Achievement. Activitatea desfășurată împreună cu copiii i-a ajutat să conștientizeze importanţa biodiversității şi necesitatea protejării mediului înconjurător. Împreună cu Junior Achievement au identificat acțiuni pe care fiecare dintre ei le poate întreprinde pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităților în care trăiesc.

Daniela Staicu, Manager Comunicare Junior Achievement România a declarat: „Ne-am bucurat să lucrăm cu elevii câteva activităţi practice despre responsabilitatea pentru alocarea resurselor locale şi grija pentru mediul înconjurător. Implicarea întregii comunităţi în acțiunea de împădurire este un prim pas către o societate mai responsabilă și mai curată”.

Peste 80 de voluntari Cargill, împreună cu Junior Achievement și partenerii locali de la primăria comunei, Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, comunitatea fermierilor din zonă, precum și numeroși alți locuitori ai comunei, doritori să se implice în această activitate, au transformat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune într-o viitoare pădure de salcâmi, plantând peste 7500 de copaci pe Dealul Holm din comună. Fiecare copil ce a participat la acțiunea de plantare a „adoptat” un copac sădit, dându-i propriul nume și angajându-se să aibă grija de el în anii ce vin.

Evenimentul din comuna Ștefan cel Mare are loc în contextul extinderii parteneriatului strategic pe care Cargill îl dezvoltă cu fermierii din regiunea Moldovei de mai bine de 3 ani. Cargill ajută fermierii români să prospere oferindu-le o gamă largă de soluții pentru a contribui la succesul activității lor, pornind de la distribuția de inputuri agricole necesare înființării culturilor (semințe, îngrășăminte, produse pentru protecția plantelor) cu plata la recoltare, până la soluții pentru valorificarea recoltei, servicii de însilozare și soluții pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea prețurilor la produsele agricole. Cargill prefigurează o majorare a numărului fermierilor beneficiari ai acestor servicii de la 1200 până la 2000, la nivel național, în următoarea perioadă.

„Acest proiect inițiat de Cargill este un bun exemplu de colaborare a companiei cu fermierii locali. Suntem bucuroşi să luăm parte la o astfel de acțiune, întrucât ne confirmăm angajamentul pe termen lung pe care ni-l asumăm cu toții față de comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea”, a menționat domnul Ing. Ioan Melinte administrator la SC Agrotur Moldova SRL, din județul Neamț.

Primăria comunei Ștefan cel Mare a sprijinit activ inițiativa Cargill, punând la dispoziție terenul pe care a avut loc acțiunea de împădurire și colaborând atât cu voluntarii, cât și cu școlile din localitate pentru o bună desfășurare a activității. „Cargill a oferit ocazia copiilor din comună să fie responsabili față de mediul înconjurător, iar noi suntem onorați că avem alături o companie cu angajamente autentice față de comunitățile în care operează”, a spus primarul comunei Ștefan cel Mare, Sorin Ouatu.

Proiectul Echipei Cargill de Responsabilizare Socială servește drept exemplu în promovarea misiunii companiei de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților. Mii de angajați Cargill din peste 230 de unități din 30 de țări s-au alăturat organizațiilor locale pentru a promova angajamentul Cargill în favoarea sprijinirii fermierilor și a protecției mediului. Cargill este conștientă că succesul companiei depinde de dezvoltarea și bunăstarea comunităților și partenerilor săi, precum și de vitalitatea și conservarea resurselor naturale.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor